Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2014-04-19 04:05

Asiater slipper straffDet handlar tydligen inte om vad du gör, utan var du kommer ifrån. Det är i alla fall vad vi kan dra för slutsats av denna minst sagt märkliga historia. En 65-årig man i Karlskoga blev haffad av polisen efter att ha kört på fyllan. Trots att han hade hela 1,64 promille alkohol i blodet slapp mannen undan straff. Anledningen? Han var asiat. Ja, man tror helt enkelt inte det är sant men tingsrätten ansåg att eftersom asiater reagerar kraftigare på alkohol än västlänningar var det bättre att fria - trots det faktum att mannen faktiskt erkänt att han druckit!

Bugatti drar åt livremmenVad sägs om att köpa en Bugatti till priset av en Porsche? Nja, riktigt så enkelt är det inte. Men för 600 000 spänn kan du nu bli ägare till världens lyxigaste bältesspänne. Spännet ska gå att justera oerhört precist tack vare att designern Roland Iten använt sig av samma teknik som Schweiziska klocktillverkare. Endast 44 exemplar kommer att tillverkas och totalt rör det sig om tre olika serier. Förutom rött guld kantas spännet av ett safirglas för att man lättare ska kunna beskåda tekniken. Det gäller alltså att dra in magen ordentligt om du ska få plats i en Bugatti.

Ingen (snö)ängel direktDagens biltjuvar har det inte lätt, den nya tekniken gör att de får jobba hårt, men nöden har ingen lag. Utanför New York yrde snön och bilarna som stod parkerade ute på gatan syntes knappt. Genero Placenia behövde skjuts och erbjöd därför en bilägare sin hjälp med att skotta fram fordonet ur snödrivan. När bilen väl var fri från snö åkte de iväg, men de kom inte många meter innan Placenia riktade en pistol mot förarens huvud och stal bilen - men polisen var honom snabbt på spåren och gärningsmannen greps en stund senare. Är det inte fantastiskt hur "hårt" kriminella är beredda att arbeta för att stjäla en bil.

Två legender blir enVem vill beställa tysk champagne? Reaktionerna lät inte vänta på sig efter att företaget Brandpower för första gången visade upp sin skapelse 911 DS. Bilen baseras kanske inte helt otippat på de båda kultförklarade modellerna Citroën DS och Porsche 911. Sportighet möter med andra ord sofistikerad elegans och med på visningen var inga mindre än Tysklands förbundskansler Angela Merkel samt Frankrikes president Francois Hollande. Visste ni förresten att Tyskland producerar en av världens finaste champagner?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!