Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-11-14 05:05

En fängslande ChevaEn amerikanare fick spendera fyra timmar i fängelse efter att ha köpt sig en Chevrolet av den lokala återförsäljaren. Danny Sawyer slog till på en mörkblå Cheva, men dagen efter ångrade han färgvalet och återvände därför till återförsäljaren och bytte till en svart. Kontraktet ändrades och allt var frid och fröjd ända tills säljaren upptäckte att det var ett pristillägg på 5 600 dollar för kulören. När Danny vägrade betala mellanskillnaden ringde istället säljaren till polisen och anmälde bilen som stulen. Ingen briljant idé då det kunde bevisas att han faktiskt gjort rätt för sig och stämmer nu återförsäljaren på 2,2 miljoner dollar.

Fy katten vilken polisbilDen rumänska poliskåren har fått ett nytt tillskott och nykomlingen kommer knappast vara sen med att ta upp jakten på bovar. Vältrimmad och snabb som katten - lagens långa arm har ett nytt vapen, nämligen Jaguar XFR. I sann polisanda har vrålåket begåvats med sirener, högtalare och givetvis har den även stripats och försetts med "Politia" längs sidorna. Att bilen inte kostar polisen en enda krona förutom när det är dags att fylla tanken låter ju nästan för bra för att vara sant. Det är nämligen en lokal Jaguar-återförsäljare som lånat ut bilen på obestämd tid.

Påvens nya "elskling"Det blev ett minst sagt "laddat" möte mellan Renaults VD Carlos Ghosn och Benedictus XVI. Vatikanens främste man var ordentligt i stöten och det var inte för att hans butler nyligen blivit dömd att få tillbringa 16 månader i en cell. Nej, Påven har nämligen fått en ny elskling vid namn Renault Kangoo Maxi ZE och den vita bilen har försetts med hans eget sköldmärke, mäter 4,6 meter på längden samt har begåvats med två extra sköna fåtöljer. Elbilen har en räckvidd på 17 mil och vi får väl hoppas att Benedictus ser det som ett "rent" nöje att åka Renault!

Snacka om rester(rang)Ni vet hur man skämtsamt brukar skoja om att man fått en överkörd grävling på tallriken när man beställt in en köttbit som senare visat sig vara seg. Vi kanske ska sluta skämta om det nu - det har nämligen hänt på riktigt. Det var en gäst på en kinarestaurang i Kentucky som gjorde den markabla upptäckten och såg hur personalen drog in en gammal soptunna med ett dött rådjur i köket. Mannen ringde givetvis hälsomyndigheten som stängde stället samma minut dom klev innanför dörren. De upptäckte till sin fasa att kvällens special bestod av vad personalen hittat längs motorvägen tidigare under dagen. Ohhh deer!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!