Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-01-14 05:05

Fy "sjutton" så onykter
Det sägs att kärleken kan göra en blind och får världen att gå runt, men bristen på den är tydligen en god anledning till att: supa sig full, klä av sig naken och krocka med sjutton bilar. Polisen har nog hört de flesta ursäkter genom åren men ryssen Vitaly Grodi sa: "jag flög på vingar av kärlek". Olyckligt kär och nydumpad av flickvännen satte sig mannen i bilen ordentligt berusad och dessutom naken. Vitaly krockade med inte mindre än sjutton fordon innan vansinnesfärden tog slut och polisen äntligen kunde gripa honom. Avslutningsvis kan vi berätta att mannen som till vardags jobbar som taxichaufför protesterade högljutt när polisen försökte ta på honom kläderna.

Lyxkryssare i världsklass
För den kräsne semesterfiraren finns nu en lyxkryssare som får alla andra ekipage att blekna i jämförelse: Marchi Mobile Elemment Palazzo. Den tolv meter långa husbilen har allt man kan önska sig eller vad sägs om den absolut senaste tekniken, öppen spis i vardagsrummet, badrum med regndusch och motorn är en dieselsexa på 500 hästar. Med en simpel knapptryckning så förvandlas taket till en tjugo kvadratmeter stor balkong med skybar. När husbilen är parkerad så kan dessutom ena väggen skjutas ut elektriskt, vilket ger en golvyta på 40 kvadratmeter och om husbilen blir skitig så finns ett integrerat tvättsystem. Prislappen är satt till saftiga 21 miljoner så det blir en dyr lyxkryssning!

Nu släcks vägbelysningen
Har ni hört det senaste, man tror helt enkelt inte det är sant! Nu ska vägbelysningen släckas eftersom man funnit att bilisterna då kör långsammare och att det därigenom sker färre olyckor. Visst låter det onekligen som ett stort aprilskämt, men så är inte fallet. Det är i Frankrike som den "genialiska" idén fötts och kommer inom kort att bli verklighet. Om fransoserna även förbjuder användandet av strålkastare kör bilisterna säkert ännu långsammare eller kanske rent av stannar hemma - då sker ju inga olyckor alls! Här kan vi verkligen snacka om att köra "svart".

Webber flyger fram
F1-föraren Mark Webber siktar mot stjärnorna och har högtflygande planer. Australiensaren har nu inlett ett samarbete med flygbolaget Quantas i jakten på att ta ett flygcertifikat. I sin ambition att utbilda sig till kapten har Webber förutom ett mentorskap även tillgång till företagets flygsimulator. Formel 1-föraren har redan fått sitta med i cockpit på nya Airbus A380 med flygbolagets chefskapten och det var på Heathrow det hela ägde rum. Visste du förresten att när det 360 ton tunga planet lyfter så genererar de fyra Rolls-Royce motorerna lika mycket hästkrafter som 3 500 vanliga personbilar?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!