Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-04-18 04:05

Bli inte "lack"
Nissan har kommit upp med en ny "självläkande" lack som ska fixa stenskott. Visst låter det som en skottsäker idé och frågan är om japanerna inte utvecklat en teknik som kommer att gå hem hos kunderna, men kanske inte fullt ut hos verkstäderna. Hemligheten heter polyrotaxane, vilket kort och gott innebär att när ytliga skador uppstår så reagerar den kemiska strukturen genom att förändras till sin ursprungliga form och fylla tomrummet - den lagar helt enkelt sig själv. Små repor kan "självläka" redan på en timme medan större skador kan ta upp till en vecka. Den nya lacken testas just nu för fullt och finns redan som iPhone-fodral. Fiffigt!

Nürburgring i Las Vegas
Las Vegas är en av USA:s största turistattraktioner och här kan man uppleva allt ifrån casinon till ikoniska byggnader - allt utan att lämna ökenstaden. Förutom Eiffeltornet och Pyramiderna hittar man snart även, om allt vill sig väl, Nürburgring. Det är amerikanaren Bruton Smith som vill bygga en identisk kopia av den legendariska racingbanan och anledningen till satsningen säger han är att många amerikanska bilföretag använder Nürburgring som testbana. Nu väntar Bruton Smith bara på att guvernören ska ge sitt godkännande samt donera en bit mark. När väl det är gjort åker spaden i marken för att dra igång den fartfyllda satsningen.

Snacka om "kap"
Rapparduon Jay-Z och Kayne West väckte stora rubriker efter att i sin musikvideo till "Otis" förstört en splitterny Maybach 57 S á 4,5 miljoner med hjälp av skärbrännare och vinkelslip. Den mer eller mindre totalskrotade lyxkärran har nu sålts på auktion och pengarna ska användas till att ge fattiga barn i Afrika mat. Vi kanske ska tillägga att Maybachen snarare såldes som ett konstverk än en bil, då den hade blivit ordentligt misshandlad. Det väntade auktionspriset var mellan 650 000 till en mille, alltså ca en femtedel av vad bilen kostat som ny. Men redan efter fem minuter var sista budet lagt och bilen gick under klubban för "futtiga" 410 000 kronor. Snacka om "kap!"

Vågad Ferrari till salu
Arno XI, låter namnet bekant? För dig som rycker på axlarna eller skakar på huvudet kan vi berätta att vrålåket är byggt för att sätta hastighetsrekord på vatten. Racingbåten har begåvats med Ferraris V12-motor och ska kunna producera över 600 hästkrafter. Den knallröda "leksaken" tillverkades redan 1953 och är utvecklad av Achille Castoldi men även Enzo Ferrari hade ett finger med i spelet. Arno XI satte världsrekord i 800 kilosklassen samma år som den byggdes på sjön Iseo, vilket står sig än idag! Racingbåten kommer inom kort att auktioneras ut och förväntas inbringa mellan 10 till 15 miljoner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!