Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-01-28 05:05

Det stora mysteriet
En man i australiensiska Adelaide parkerade sin bil utanför en butik men när han senare kom ut var den spårlöst försvunnen. Mannen anmälde stölden till polisen och det gick 17 dagar utan en skymt av bilen. När ägarna till ett närliggande hus kom hem efter semestern upptäckte de att någon brutit sig in i deras garage. Polis kom till platsen och inspekterade carporten som var stängd men förstörd och hade åkt ur sina fästen. När de öppnade garaget upptäckte de till sin stora förvåning - den stulna bilen! Det visade sig att mannen glömt lägga i handbromsen och att bilen rullat över parkeringen, ner på uppfarten och parkerat perfekt inne i garaget. Otroligt!

Fy kat(ten) vad droger
En kille i tjugoårsåldern och hans bil blev uppmärksammade av tullen vid Öresundsbron tidigt en morgon. När personalen ville kontrollera fordonet mannen färdades i så tryckte han gasen i botten och försvann från platsen i en ruggig fart. Polis tillkallades samtidigt som tullen tog upp jakten. Bara några kilometer in på den svenska gränsen tappade mannen kontrollen över bilen och for rakt in i ett räcke. Det visade sig att tjugoåringen hade all anledning till att trycka plattan i mattan, bilen var nämligen lastad ända upp till taket med 200 kilo av drogen kat. Snacka om "hög" risk att bli stoppad!

Med livet som insats
Låter Wazuma V8F bekant? Inte, det är nämligen en fyrhjulig motorcykel som ger fartränder såväl på asfalten som i underkläderna. Den franska stylingfirman Lazareth har lyckats stuva ner en V8 från Ferrari i mitten, vilken genererar 250 hästar eftersom effekten är strypt av säkerhetsskäl - ändå toppas livsfarliga 320 km/h. Lägg i ettans växel på fyrhjulingen á 650 kilo och hundrastrecket passeras på under tre sekunder. Men i vanlig ordning så kostar det att ligga på topp: prislappen för Wazuma V8F är saftiga 1,8 miljoner. Om du lägger till 200 000 kronor så räcker alltså pengarna till en "äkta" Ferrari 458 Italia!

Oj, vilken dyrgrip
Visst finns det entusiaster som har pengar alltid. Det bevisades inte minst på en auktion som fick de flesta att bokstavligt talat tappa hakan. Bland auktionsutropen fanns inget mindre än Steve McQueens legendariska racingoverall som han bar i filmen "Le Mans" vilken klubbades för ofattbara 6,5 miljoner kronor! För några månader sedan såldes dessutom den Porsche 911 McQueen rattar i samma biorulle men den "reades" ut för låga 8,3 miljoner jämfört med Gulf-overallen. Att racingdressen slog alla rekord vid auktionen som ägde rum i Beverly Hills är väl knappast något tvivel om.

Sätter fart på Italien
Ferrari-bossen Luca di Montezemolo har högt ställda planer och det inte enbart inom supersportbilar och Formel 1. Den 65-årige italienaren vill även sätta fart på landet och kommer att kandidera till presidentposten. En mandatperiod är sju år i Italien och nästa val äger rum 2013. Montezemolo vill skapa fler arbetstillfällen samt se en omfördelning av skattebördan så att de förmögna får ta en större del av ansvaret. Han beskriver det senaste året som "det svåraste sedan kriget" och anser att beslutsfattarna varit handlingsförlamade och tagit hela landet till fånga. Snacka om "gisslandrama!"

VW - var god dröj
Visst kan det vara svårt att skilja på arbete och fritid. Volkswagen har därför beslutat att de anställda i Tyskland inte ska få någon mail efter arbetsdagens slut. Den nya regeln är framtagen tillsammans med facket efter klagomål från de anställda som tycker det är svårt att skilja på arbete och privatliv när de kan nås dygnet runt på smartphonen. Därför kommer de nu att kunna ta emot sin mail en halvtimma innan arbetsdagen startar och kan kolla av den en halvtimma efter dagens slut - sedan bryts tillgången till servern. Ferdinand Piëch kan man dock fortfarande nå eftersom ledningen inte berörs av beslutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!