Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-03-01 07:06

Fest, fylla, fängelse
Det sägs att där spriten går in går vettet ur och visst ligger det mycket i det. Men att idka skadegörelse och misshandla sin huvudsponsor har knappast något med "ett glas för mycket att göra". Formel 1-föraren Adrian Sutil hade i samband med fjolårets lopp i Shanghai en fest som minst sagt spårade ur. Det slutade inte bättre än att Sutil skar Lotus-delägaren Eric Lux i nacken med ett trasigt champagneglas, något som nu kommer stå honom dyrt. 18 månaders villkorligt fängelse samt 200 000 dollar i böter men värst av allt - sparken från Force India. Själv skyller Adrian på att det var en olycka. Hur många gånger har vi inte hört den förut?

Harrods skyltar med Karma
Fisker Karma har gjort storstilad debut innanför skyltfönstren på prestigefyllda Harrods i England. Den lyxiga elbilen kommer utan tvekan att få många förbipasserande att stå och dregla. Under huven arbetar en hybridmotor på 403 kusar vilket resulterar i att hundrastrecket passeras på 5,9 sekunder samtidigt som den toppar 200. Innanför den välputsade fasaden döljer sig inte mindre än 360 avdelningar fördelade på sju våningar och här är det knappast svårt att drabbas av köpmani. Vad passar då bättre än att elbilen Fisker Karma gör debut i det exklusiva varuhuset i London?

Kvinnor parkerar bättre
En brittisk undersökning slår nu hål på den gamla myten att kvinnor inte kan köra bil eller tja, snarare att parkera. Engelsmännen har genomfört en omfattande undersökning gällande könsrelaterade skillnader i trafiken. I studien framkom det att kvinnor är betydlig bättre på att parkera även om de i genomsnitt är fyra sekunder långsammare. En genomsnittlig bilförare parkerar 1004 gånger under sin livstid och därmed spenderar kvinnor i snitt tolv dagar med att parkera medan männen enbart ligger på nio. Lite märkligt kan tyckas, för hur ofta brukar inte kvinnan lämna plats åt mannen när det är dags att fickparkera?

Levande fartkamera
Den franske komikern Rémi Gaillard har blivit berömd för sina knäppa skämt och galna upptåg i TV. Nu senast klädde han ut sig till fartkamera och blev haffad av polisen. Det kan låta lite märkligt men att stå vid vägkanten och leka fartkamera lurade många förbipasserande bilister. Där stod han utklädd till fartkamera med benen utstickande och det enda folk tänkte på var när kamerablixten gick av. Rémi drog kanske det hela ett snäpp för långt när han inte kunde låta bli att "fota" en förbipasserande polisbil något som givetvis inte uppskattades. Efter ett kort flyktförsök blev det skjuts till närmsta station och dräkten fick han inte heller behålla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!