Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-04-27 06:46

Kör SLR utan framhjul
Mångmiljonären Roberto Parli framförde sin Mercedes SLR på motorvägen i Schweiz aningen berusad och efter att ha kört in i sidan på en annan bil förlorade SLR:en sitt högra framhjul. Men istället för att stanna fortsatte Parli resan och krockade en bit längre fram med en lastbil och förlorade även sitt vänstra framhjul. Nu skulle man ju kunna tro att det var slutkört men icke, han fortsatte att trampa gasen i botten ett par hundra meter tills vinkelåttan på 625 hästkrafter gav upp! Roberto Parli klev först då ut ur supersportbilen och skrek: "jag är miljonär, jag betalar för allt". Dessvärre för mannen är bötesbeloppen i Schweiz baserat på förmögenhet!

Kunglig Lexus
Nu står det klart att Lexus blir kunglig hovleverantör till Monacos Prins Albert II. Den 2 juli gifter han sig med Charlene Wittstock och de lyckliga tu kommer att färdas i en splitterny Lexus LS 600h med registreringsnumret "MC 01" dagen till ära. Prinsen har visat ett djupt engagemang för miljöfrågor och även tagit fram en plan vad gäller hållbara transporter med låg miljöpåverkan, vilken är tänkt ska genomföras under de närmaste tio åren. Då är det kanske inte så konstigt att Prins Albert valt en fullhybridbil som dessutom är klassledande med sina låga koldioxidutsläpp. Att gröna mattan är utrullad vart prinsen än åker får ses som en "ren" bonus!

Schumis största fan
Folk har gjort minst sagt galna saker bara för att de älskar F1-stjärnan Michael Schumacher. Han har fått en egen ö i Dubai men frågan är om inte denna kille ändå måste vara hans största fan. Under en autografskrivning med sin största idol drog mannen av sig tröjan och visade sin hyllning till Schumacher. På ryggen hade han nämligen tatuerat in tyskens samtliga framgångar inom Formel 1: 91 GP-segrar och 7 VM-titlar. Självklart greppade Michael pennan och skrev sin autograf på ryggen, så då återstod väl bara en sak efter mötet med idolen. Nämligen att stanna till hos närmsta tatuerare för att föreviga namnteckningen.

Skynda att fynda!
I Sverige har Hyundai funnits i tjugo år, men aldrig förr har så många spektakulära bilar lanserats. Nu släpper koreanerna GT-modellen Genesis Coupe, som i V6-utförande på 303 hästkrafter är deras hittills snabbaste produktionsmodell. Totalt kommer 24 exemplar att finnas till kundernas förfogande och på www.hyundai.se/genesis kan du köpa ditt alldeles egna exemplar direkt. Sportcoupén blir startskottet på en ny era för Hyundai under den nya slogan: "New Thinking. New Possibilities", vilket kanske inte är så konstigt. Genesis är det latinska ordet för "början" och det här är garanterat början på något nytt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!