Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-05-11 04:05

Fiat fixar hemmet
Är du trött på trista möbler? "Fiat 500 Design Collection" har tagit fram en helt ny möbelserie med tre olika delar för den sanne bilfantasten. Den nya kollektionen är ett samarbete mellan den italienska biltillverkaren samt Meritalia och retro-designen är hämtad ifrån femtiotalets Fiat 500. De tre olika delarna (bardisk, bord och soffa) går att beställa i de flesta kulörer men häftigast i gänget är ändå den trefärgade soffan á la den italienska flaggan. Vad möblerna kostar? Tja, börjar vid med bardisken så är priset 38 000, bordet kostar 62 000 medan soffan går lös på 49 000.

Mini rockar med Kiss
Vad sägs om att bli ägare av en unikt stylad Mini Countryman designad av inga mindre än bandmedlemmarna i det legendariska rockbandet Kiss? Mini har tillsammans med världsstjärnorna specialdesignat fyra bilar som ska representera varje medlems sminkande ansikte och alla är dessutom signerade med samtliga i bandets autografer. Bilarna kommer att auktioneras ut och pengarna går oavkortat till Unicefs arbete med att hjälpa barnen i Japan efter tsunamin. Detta kommer följas av en turné vid namn "Mini Rocks The Rivals". Snacka om "Miniröjare"!

Ratt skitigare än toa
En brittisk undersökning visar att bilratten är skitigare än en offentlig toasits! Det är forskare vid Queen Mary University som gjort den makabra upptäckten när de hittade inte mindre än 700 bakterier vid en provtagning på en yta av 6,45 kvadratcentimeter. För de allra flesta säger den siffran inte ett dyft men om vi istället jämför med forskarnas prov från toasitsen så bor det enbart 80 bakterier på motsvarande yta. I undersökningen framkom det även att 42 procent av bilisterna hade som vana att äta i bilen men trots detta städade de interiören enbart en gång om året medan 10 procent inte städade alls. Handsprit rekommenderas till er med bacillskräck!

Ånger(full) rånare
En man i 20-årsåldern vaknade efter ett rejält påskfirande med minnesbilder från ett rån. När han lite senare hittade bytet hemma i sin bostad förstod han att allt inte stod rätt till och anmälde sig själv till polisen. Det var vid tiosnåret som mannen stormade in på Shell-macken i Spånga och lyckades tvinga till sig en mindre summa pengar. Rånet fångades självklart av övervakningskamerorna men innan polisen han få tag i boven angav han sig själv. "Man kan väl säga att han ångrade sig" berättar Krister Ek, spaningsledare på Västerortspolisen. 20-åringen är nu misstänkt för grovt rån, vilket kan ge mellan fyra till tio års fängelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!