Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2013-01-07 07:07

Clio för 19 ungar
Hur många barn kan man klämma in i en Renault Clio? En lärarinna i Sydafrika vid namn Melanie Minnie vet svaret. Hon skulle nämligen ta med sina elever på en utflykt till en hamburgerrestaurang och någon skolbuss var det aldrig tal om. En bilist höll på att köra i diket när han fick syn på den knökfulla bilen och tipsade polisen som stoppade Melanie en bit längre fram. När konstapeln räknade samman klassen visade det sig att lärarinnan hade hela 19 elever i sin lilla Renault Clio!

Drömmen kan bli sann
Har du drömt om att få äga en av de blott tjugosex Maserati 300 S som tillverkades under femtiotalet? Originalet är knappast gratis och har man inte en förmögenhet likt Jay Leno eller Nicolas Cage blir det svårt att lägga vantarna på sportbilen som bland annat tävlade under Sveriges Grand Prix 1956 i Kristianstad. Nu har du chansen att njuta av italienskan som fascinerat en hel bilvärld tack vare tyska CMC - Classic Model Cars. Maseratin består av 1 838 delar och mästerverket är handbyggt i skala 1:18. Det innebär att varje centimeter kostar 144 kronor - samlarbilen är nämligen 23 centimeter lång och kostar 3 312 kronor.

Italien är ute och cyklar
Många europeiska länder har det tufft ekonomisk och det är inte bara grekerna som är "ute och cyklar". I en pinfärsk undersökning visade det sig att bilförsäljningen i Italien minskat med 20 procent samtidigt som cykelförsäljningen ökat med tio. Sviterna av den taskiga ekonomin har resulterat i att italienarna numera köper fler tvåhjulingar (1 750 000 stycken) än fyrhjulingar (1 748 000 stycken), något som inte hänt sedan slutet av andra världskriget.

Taxi var god dröj
Det är inte alltid lätt att hålla verksamheten "flytande" men ett taxibolag i New Jersey har bokstavligt talat lyckats med den ädla bedriften. Det var efter att stormen Sandy dragit in över östkusten som ett taxiföretag möttes av en enda våt mardröm. Hela deras bilflotta stod under vatten och de är långt ifrån ensamma. Den exklusiva elbilstillverkaren Fisker hade 320 leveransklara Karma ståendes i hamnen och samtliga totalförstördes - detsamma gäller Nissan som nu har 6 000 osäljbara Infiniti. Myndigheterna räknar lite kallt med att Sandy förstört över 250 000 bilar!

Vem försöker du lura?
Det sägs att alla ursäkter är bra utom just de dåliga. En Lamborghini Aventador blev nyligen stoppad av polisen eftersom bilen saknade den främre reggplåten. En mindre överträdelse som resulterade i att konstapeln även upptäckte att supersportbilen var oförsäkrad. Inget märkvärdigt, inte heller att han fick en böteslapp på 568 dollar. Det komiska är att ägaren försökte snacka sig ur situationen eftersom "han inte hade råd med böterna". Visst, han kunde köpa en Lambo för flera miljoner men inte betala böter på några futtiga tusenlappar? Det här är verkligen vad man kan kalla för en "urbota" dum bortförklaring!

Vilken skräpig hoj
Joseph Morning från North Carolina parkerade sin nya motorcykel varje natt prydligt utanför sitt hus. Han täckte den så att bara backspeglarna samt hjulen stack ut och hade så gjort i månader. En morgon upptäckte han till sin stora fasa att hojen var borta. "Stulen" tänkte Joseph som genast började fråga runt i kvarteret. En granne kom då med det oväntade svaret "jag tror sopbilen tog den", vilket visade sig vara korrekt. Sopgubbarna hävdar till sitt försvar att de trodde det var en soffa, men att de samtidigt reagerade på att den var tung. Staden har nu tagit på sig ansvaret, men någon hoj har han ännu inte fått!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!