Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-10-29 04:05

11 dyrgripar beslagtagna
Frankrikes poliskår har nu beslagtagit inte mindre än elva supersportbilar och bland dyrgriparna hittas Aston Martin One-77, Bugatti Veyron, Ferrari Enzo, Maserati MC12, Porsche Carrera GT, Rolls-Royce Phantom Coupé och fler därtill. Gendarmeriet fyllde flera trailers med världens ovanligaste supersportbilar då de ingår i en utredning om penningtvätt. Ekvatorialguinea är ett av de rikaste länderna i Afrika men trots detta blir de rika bara rikare och de fattiga bara fattigare. Presidentsonen, Teodorin Obiang som bor i Paris, kan ses som Prins John i Robin Hood - han har nämligen tagit biståndspengar ämnade åt de fattiga och köpt supersportbilar till sig själv!

En klassfråga?
Socialdemokraterna har kommit med ett nytt förslag som ska uppmuntra svenska folket till att köra miljöbilar. Tanken är att en bonus ska betalas ut till alla som köper en ny bil som klarar 120-gramsstrecket. Premien är flytande, vilket innebär att en summa mellan 5 000-25 000 spänn kommer att betalas ut vilket bestäms av koldioxidutsläppet. Pengarna kommer från bilägare som inte vill rätta sig i samma led och bränsletörstiga bilar kommer med andra ord att straffbeskattas. Att belöna dom som vill måna om miljön är väl en sak, men att piska bilägare som inte väljer att ratta en miljöbil känns inte rätt. Valmöjligheten finns med andra ord kvar - om du är välbärgad vill säga.

Ingen bra "stämning"
I USA är man stolt över sitt land och över att vara amerikan så då måste det svida ordentligt att bli stämd för att inte vara just amerikan. Det är Ford och Chrysler som hamnat ordentligt i blåsväder och stäms nu av "Made in the USA Foundation" för att inte vara tillräckligt amerikanska. Ford marknadsför nya Fusion som en amerikanare trots att den byggs i Mexiko samtidigt som Chrysler 300 vilseleder sina kunder i en reklamkampanj med slogan "Imported from Detroit". Bilen sätts ihop i Kanada samt byggs i Mexiko och organisationens grundare Joel Joseph säger: "senast jag kollade så låg inte Detroit i Kanada".

Lyxsvit med klös
Är du ett tvättäkta Jaguar-freak? Då kanske en övernattning på 51 Buckingham Gate Hotell i London inte skulle sitta helt fel. Sviten på 170 kvadratmeter har formgivits av ingen mindre än Jaguars designboss Ian Callum. Rummet kantas av en rad olika material "lånade" från bilar och väggarna är bland annat präglade av läder. Dessutom finner man en äkta Jaguar E-Type från sextiotalet stående i ett av rummen. Förutom den sedvanliga frukosten ingår även en privatchaufför som transporterar dig vart du vill i flaggskeppet Jaguar XJ. Sviten kostar, håll i er nu, runt 55 000 per natt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!