Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2014-12-06 05:05

Ferraris vd får kickenEfter 23 år i trogen tjänst får Ferraris vd Luca di Montezemolo kicken efter ett bråk med huvudägaren Fiats vd Sergio Marchionne. De två bossarna har råkat i luven på varandra ordentligt och bråket handlar om Ferraris bristande resultat i Formel 1 - men det är inte allt. Montezemolo vill fortsätta att tillverka runt 7 000 bilar per år och behålla exklusiviteten medan Marchionne vill göra precis tvärt om. Sergio har även sagt att "ingen är oersättlig" och Luca ska då ha kontrat med att "Fiat är numera amerikanskt". Fast med tanke på att den solbrända italienaren får en fallskärm på 250 mille så kan han skratta hela vägen till banken.

Han köpte 30 RollsVad vore ett nybyggt lyxhotell utan roomservice och privatchaufförer redo att skjutsa gästerna vart de vill? Den kinesiska affärsmannen Stephen Hung har dock tagit det hela ett snäpp längre och beställt 30 splitternya Rolls-Royce Phantom i knallrött för att matcha fasaden på hans nya lyxhotell. Louis XIII kommer att slå upp sina portar i Macau under 2016 och skrytbygget förväntas kosta motsvarande 935 miljoner. Då är inte köpet av de trettio Rolls-Royce bilarna för totalt 140 miljoner inräknade. Jisses!

Stal samma Ferrari två gångerNär Earnie Hooks blev stoppad av polisen vid en nykterhetskontroll visade det sig att den Ferrari 458 Spider han körde var stulen. Mannen lyckades dock undkomma lagens väktare till fots så polisen beslagtog supersportbilen och låste in den i sin inhägnade parkering. Men redan nästa morgon kliade det i fingrarna på 39-åringen som bröt sig in på parkeringen och stal samma Ferrari igen. Fem dagar senare var det dock slut på det roliga och Hooks greps av polisen. Vad gör man inte för att få åka Ferrari?

Tiden är inne för BMWSnart kan du styra din BMW med hjälp av ditt armbandsur. Ja, det är faktiskt sant. Tyskarna har i samarbete med Apple tagit fram en smart klocka som gör att du inom en snar framtid kommer att kunna manövrera din BMW i3 samt i8 med hjälp av en app. Med Apple Watch kan man se exakt vart bilen står parkerad, hur mycket kräm det finns kvar i batterierna och om dörrarna är låsta. Redan nästa år förväntas klockan finnas ute på marknaden och prislappen kommer landa runt 3 000 spänn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!