Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-08-20 04:05

Golfens nya stjärna
Golfproffset Jake Shepherd samt den forne F1-världsmästaren David Coulthard har satt ett minst sagt udda världsrekord. Utrustade med golfklubba och en öppen Mercedes SLS så har de slagit rekord i att fånga en golfboll med bil. Visst kan det låta lite märkligt men SLS:en kördes i en hastighet av 193 km/h och när bilen var jämsides drog Shepherd iväg golfbollen i en hastighet av 278 km/h. Aldrig någonsin har någon slagit en boll så långt, så hårt och lyckats fånga den i en bil efter 275 meter. Det mest sjuka är att duon endast behövde två försök innan de lyckades få med bedriften i Guinness rekordbok!

Mini(mal) skåpbil
Mini Clubvan är en kompakt skåpbil för hantverkare som inte behöver särskilt gott om utrymme. Formatet gör den lätt att parkera - speciellt i storstäder där det ibland kan vara svårt med utrymme. Hundkojan kommer att erbjudas i fyra olika kulörer, Pepper white, Ice blue, British racing green och Midnight black, samt har begåvats med 860 liters lastutrymme. Mini Clubvan har hämtat motorer från engelsmännens övriga modellprogram, vilket resulterar i bensinare på 98 respektive 122 hästar samt en diesel på 112.

Obama byter namn
USA:s regering äger inte mindre än 412 limousiner, vilket är en ökning med 73 procent sedan Barack Obama tog över makten 2008. Eftersom det inte känns politiskt korrekt att samma år som det är val gå ut med att staten äger 412 limousiner blev administrationsavdelningen helt sonika ombedd att räkna om. Efter att ha kollat siffrorna lite "extra" kom man fram till att de inte alls ägde så många lyxåk och att definitionen limousine var helt fel uttryck. Därför ändrade de begreppet till "bilar med lång hjulbas" och vips så var det bara 158 limousiner kvar.

Skoda satsar stenhårt
Tjeckerna satsar stenhårt på att marknadsföra nya Skoda Citygo i Storbritannien och till sin hjälp har man tagit ingen mindre än den världsberömde skulptören Tommy Gun. Engelsmännens stolthet Stonehenge är inte längre bara stenar, det är numera en enda stor reklampelare för Skoda. Skulpturen är nästintill en identisk kopia av druidernas tempel och totalt har det gått åt 18 bilar till skapelsen som väger 36 ton. Monumentet är gjort av återvunna Skoda-bilar, målade för att likna stenar och konstverket tog tre månader att bygga. Här kan vi verkligen snacka om "The Rolling Stones!"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!