Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2013-04-02 07:15

Aj, vilken bromsklossDet sägs att en olycka sällan kommer ensam, men det här är snudd på bisarrt. En man hemmahörande i Connecticut, USA, var ute och åkte då han upptäckte att det var något fel på bromsarna på sin pickup. Något panikslagen öppnade mannen dörren och försökte bromsa bilen med foten. Att sätta ner skon mot asfalten i färden visade sig knappast vara någon lyckad idé då det hög tag så pass hårt att mannen trillade ur, blev överkörd, bröt benet och krockade bilen. Till råga på allt fick han dessutom en fet böteslapp för att bilen saknade just - bromsar!

Biebers tragiska FerrariMånga är beredda att offra väldigt mycket i jakten på den perfekta bil(d)en. Flickidolen Justin Bieber ligger i topp på fotografernas lista och alla vill ha sig en skymt av stjärnan. En paparazzi ville ivrigt få en bild på popsångarens vita Ferrari 458 Italia och gav sig ut mitt på gatan för att "knäppa" några bilder. Ståendes mitt i trafiken med "fokus" på Biebers Ferrari blev Chris Guerra påkörd av en suv och omkom. Tragiskt tycker de allra flesta, inte minst Charlie Sheen som nu lovat att bekosta begravningen.

Fy tusan så snabbHennessey Venom GT - låter namnet bekant? De flesta kanske rycker på axlarna, men lägg namnet på minnet. Det här är nämligen en supersportbil som lite skämtsamt sagt skickar vrålåk som Bugatti Veyron gråtandes tillbaka till Volkswagen med svansen mellan benen. Hennessey Venom GT har numera världsrekordet 0-300 och supersportbilen fixar det på otroliga 13,63 sekunder. Det betyder att Koenigsegg får se sig besegrade. Nu återstår bara frågan om svenskarna kan bräcka detta och återta tronen?

Polisens nya åkI Spanien kör polisen Seat, i Frankrike rattar man de inhemska märkena Renault, Peugeot och Citroën medan man i Sverige gör som tyskarna och numera kör Volkswagen samt Mercedes. Den svenska poliskåren kommer inom kort att få ytterligare ett tillskott och detsamma gäller tullverket som snart rullar under bayerskt flagg. Det rör sig såldes om BMW men vilka modeller det handlar om är än så länge en välbevarad hemlighet, men gissningsvis 530d xDrive Touring. Vad säger ni - borde inte statliga myndigheter köra "svenskt?"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!