Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-05-07 04:05

BMW "lurar" kunderna
Som officiell sponsor av de olympiska spelen i London 2012 har BMW blivit inspirerade att utveckla en helt ny teknik för att hjälpa sina kunder att komma i toppform: "Running Coach". Det var i tidningsannonser den första april som man kunde läsa om det nya systemet där en självkörande BMW 3-serie skulle se till att kunderna fixade formen till beachen 2012. Bilen skulle hålla sig på behörigt avstånd tack vare kameror samtidigt som de integrerade högtalarna skulle peppa löparen under rundan med fraser som "heja, heja" och "fortsätt kämpa". Tyskarnas fräcka kupp drog många vid näsan och telefonerna gick heta. April, april!

Fy hundan vad pinsamt
Det var på en parkeringsplats i staden Nottinghamshire som förbipasserande gjorde en makaber upptäckt som väckte starka känslor. Inne i en bil låg en liten hund helt orörlig och den starka solen gassade på ordentligt. Polisen kom snabbt till platsen och påbörjade sin räddningsinsats omedelbart. Sidorutan krossades, dörren öppnades och när en av polismännen böjde sig in i bilen för att ta tag i den livlösa hunden blev han minst sagt snopen. Det visade sig nämligen att det var ett - gosedjur! Snacka om att åka därifrån med svansen mellan benen.

Kunglig dyrgrip
Carroll Shelby byggde 1962 den legendariska Shelby CSX2000 Cobra och originalet äger han än idag. Bilen har nyligen värderats till i runda slängar 26 miljoner dollar, vilket resulterat i att den nu utsetts till den dyraste jänkaren genom tiderna. Dyrgripen har en kraftfull V8 och Cobran påstås vara anledningen till att britterna införde hastighetsbegränsning på sina motorvägar. Trots det enorma värdet har 89-årige Carroll inga som helst planer på att sälja sin exklusiva sportbil som han ägt sedan starten för exakt femtio år sedan. En kul detalj är att vår svenska konung har en specialtrimmad variant från 1966 i sitt garage.

Se upp i backen
Freestyleåkaren Jon Olsson har införskaffat sig en ny leksak som slår det mesta, eller vad sägs om en nattsvart Audi R8 med kolfiberdelar från PPI? Att vi blir smått avundsjuka är ett faktum och under huven på vrålåket arbetar en V10:a på 710 kusar. Det berömda hundrastrecket fixas på kvicka 3,2 sekunder medan toppfarten landar på 335 km/h. Förutom en gigantisk vinge och kjolpaket har supersportbilen även begåvats med en takbox i kolfiber. Vad kalaset kostat är inte känt, men vi bör kanske tillägga att Jon Olsson är sponsrad av ingen mindre än - Audi!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!