Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-04-20 07:09

Envis som en åsna
En Range Rover-ägare i Shenyang var fruktansvärt missnöjd med sitt köp och bestämde sig för att lämna tillbaka den på ett minst sagt udda sätt. Mannen köpte bilen för motsvarande 304 000 dollar och efter att hans Range Rover gått sönder inte mindre än sex gånger på ett år följt av ett motorhaveri var måttet rågat. Han hyrde in två åsnor som fick bogsera bilen tillbaka till återförsäljaren där han samtidigt krävde full återbetalning. Än så länge har de båda parterna inte kommit överrens men Range Rover-ägaren säger: "jag kommer inte att ge upp". Snacka om att vara envis som en åsna!

Ingen lyckad bilstöld
Den perfekta planen är "tajmad och klar in i minsta detalj" - då är det kanske inte så konstigt att dessa tjuvar gick bet på bytet. På rastplatsen vid Nyköpingsbro stod en trailer fullastad med fabriksnya Porsche 911:or och detta hade tjuvarna tagit fasta på. Efter att ha lyft ned supersportbilen från trailern med hjälp av en kran var det dags att ge sig av, men det fanns dock ett problem. Bilen gick inte fortare än 30 knyck så tjuvarna tröttnade efter en kilometer och övergav den vid vägkanten. Stölden hade nog lyckats om de inte missat en liten detalj: Porsche spärrar nämligen hastigheten på alla bilar innan de lämnar fabriken. Snopet.

Tesla stämmer TopGear
Efter att TopGear gjort ett test mellan Tesla Roadster och bilen den bygger på, Lotus Elise, blev det minst sagt "spänt" mellan de båda parterna. I tv-inslaget påstod programledaren Jeremy Clarkson att batterierna var slut i Teslan efter enbart 88 kilometer, sedan knuffade han bilen till garaget och fällde kommentaren: "synd att den inte funkar i verkliga livet". Detta har fått Tesla att se rött och därför stämmer de TopGear. Ricardo Reyes, kommunikationschef på Tesla, säger: "vi har upprepade gånger bett dem rätta till felen då elbilens räckvidd verkligen är 34 mil och inte behöver knuffas". Clarkson är känd för att köra "skiten" ur testbilarna och det är inte första gången stämningen är laddad!

Vilken "tjurig" bilhandlare
En kinesisk entreprenör lämnade in sin Lamborghini Gallardo till verkstaden efter att den vägrat starta men fick tillbaka den med samma problem. Under reparationen lyckades de dessutom skada både stötfångare samt chassi och när inte återförsäljaren ville ta på sig ansvaret tog mannen bokstavligt talat in det tunga artilleriet. Ett gäng män utrustade med släggor, skyddshjälmar och blåställ fick låta sin ilska gå ut över vrålåket. Själv säger mångmiljonären att han bara vill skydda konsumenternas rättigheter och enda sättet att få uppmärksamhet var genom att totalförstöra Lambon. Till råga på allt ägde jippot rum på den internationella konsumentdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!