Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2014-03-08 05:05

Nu slipper du tankaDet sägs som bekant att det är tanken som räknas, men nu behöver du inte längre "tanka" själv. Den moderna tekniken gör oss människor latare och latare för varje år som går, men det svenska företaget Fuelmatics tar nog ändå priset. De har nämligen utvecklat en robot som fyller tanken med soppa utan att du behöver kliva ur bilen. Nu återstår bara frågan om roboten även kan springa in på macken och köpa korv med bröd och en rykande het kopp kaffe?

Oj, vilken investeringAtt ha pengarna på banken är som att ha dem under madrassen, så varför inte investera i en Ferrari 250 GTO? Tja, det kan bli svårt att hitta en av de blott trettionio exemplar som tillverkades men nyligen såldes ett exemplar för rekordhöga 52 miljoner dollar, vilket är en ökning med hela 49 procent jämfört med en GTO som såldes förra året. Ännu mer imponerande är att den klassiska sportbilen ökat i genomsnitt femton procent per år under de senaste trettio åren. Vem har egentligen sagt att bilköp är ditt livs sämsta affär?

"Tjurig" fartsyndareItalienarnas nya fartmonster Lamborghini Veneno Roadster är en lättklädd historia som kommer att lämna ett stort tomrum i plånboken. Den öppna supersportbilen har en prislapp på 3,3 miljoner Euro plus moms och kommer att tillverkas i enbart nio exemplar. Designen är så brutal att den framkallar rysningar och varje liten detalj är genomtänkt. Den effektstinna V12:an på 740 hästkrafter ser till så att det berömda strecket till hundra fixas på 2,9 sekunder samtidigt som Veneno toppar 354 knutar. Här snackar vi "tjurig" fartsyndare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!