Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-11-12 05:05

Mysteriet med Steve Jobs
Varför hade Steve Jobs aldrig någon nummerplåt på sin bil? Många har ställt sig frågan men nu är det "stora mysteriet" löst. Steve körde en Mercedes SL 55 AMG som han alltid felparkerade samtidigt som den saknade nummerplåt. Apples grundare hittade en lucka i lagen - nya bilar i Kalifornien saknar nämligen nummerplåtar och ägaren har sex månader på sig att skaffa en. Steve leasade helt enkelt bilen och efter sex månader bytte han till en identisk med den han redan hade. Jobs körde aldrig någonsin en bil äldre än sex månader och det såg hela tiden ut som om det var samma Merca. Lite märkligt kan tyckas med tanke på att det knappast hade drabbat någon fattig om han felparkerade lite här och där. Briljant!

Oj, vilken (h)julklapp
Den amerikanska motsvarigheten till NK heter Neiman Marcus. Det är en exklusiv och lite smått galen affärskedja vars enda begränsning är tjockleken på kundernas plånböcker. Varje år dimper det ner en julkatalog till landets alla miljonärer med klappar som får oss "vanliga" människor att tappa hakan. I årets upplaga kan man exempelvis shoppa en av totalt tio specialtillverkade Ferrari FF. Varje bil är numrerad och försedd med en speciell exteriörfärg vid namn "Grigio Caldo" och gissa om vrålåken blir slutsålda fortare än kvickt. (H)julklappen kostar runt 2,5 mille och lär stå skyhögt i kurs på mångas önskelistor!

Polisen kör tyskt
Inom kort får den svenska polisen ett nytt tillskott bland sina tjänstebilar - nämligen Volkswagen Passat. Osäkerheten kring Saab har gjort att man dragit i handbromsen när det gäller nya beställningar från Trollhättan, något som lett till att man nu sett sig om efter andra alternativ. Efter noggrant övervägande valde Rikspolisstyrelsen nya Volkswagen Passat. Totalt har ett femtiotal bilar beställts i effektspannet 150-300 hästar och utryckningsfordonen kommer att rulla på såväl bensin, diesel, etanol som gas. Volkswagen är naturligtvis "laddade" inför uppdraget och "siktar" på att leverera samtliga bilar innan årets slut.

Stark Honda NSX
Tony Stark har nu bytt bort sin Audi R8 efter att i de första två filmerna om "Iron Man" rattat den tyska supersportbilen. I den kommande biorullen "Avengers" får vi istället se honom köra nya Honda NSX eller som bilen heter i USA - Acura NSX. Vrålåket som visas i filmen är ingen produktionsklar modell utan är snarare en hint om vad som komma skall. Vad som döljer sig under huven är än så länge en välbevarad hemlighet men Honda avslöjar att försäljningen börjar under 2014. "Iron Man Avengers" har premiär nästa sommar så då är det bara att parkera sig i en skön fåtölj, ladda upp med valfritt "biobränsle" och spana in den fartfyllda filmrullen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!