Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Notiser från bilvärlden2015-06-13 04:05

Avicii spelar med VolvoVi har tidigare sett världsstjärnor som Robyn, Swedish House Maffia, Börje Salming och Zlatan Ibrahimovic. Nu slår göteborgarna åter på stora trumman och tar hjälp av ingen mindre än dj-stjärnan Avicii när nya XC90 ska lanseras. 26-åringen har tjänat storkovan på sin musik och nu hoppas även Volvo kunna dra nytta av framgången. I kampanjen som går under namnet "New Beginning" ger Avicii liv i Nina Simones "Feeling Good" från 1964. Nu återstår det att se om bilen eller låten klättrar snabbast på världens topplistor.

Dags för tunnelseendeÅr 2021 kommer vi att kunna ta oss till Tyskland utan att behöva ta den traditionella färjan. Nu är det nämligen beslutat att man kommer att bygga den omtalade tunneln mellan Rödby och Puttgarden. Rederiet Scandlines har dragit i handbromsen och försökt stoppa byggnationen för att försvara sitt monopol, men det har inte hjälpt. Projektet förväntas kosta hela 69 miljarder och redan nästa år kommer byggnationen av den 18 kilometer långa tunneln att dra igång.

En bussig nyhetDet var på det glada 50-talet som Folkabussen gjorde sin debut och nu kommer den kultförklarade kärran i modernare tappning. Den tvåfärgade karossen är pricken över det berömda i:et och under huven bjuds det på hybriddrift. Insidan har försetts med den senaste tekniken, samtidigt som Folkabussen fått ta del av en rad nya säkerhetssystem. När premiären av nya Volkswagen Transporter gick av stapeln i Amsterdam så fanns ingen mindre än gitarristen Mark Knopfler på plats för att underhålla världspressen.

När detaljerna räknasModellbilstillverkaren CMC fyller 20 år och det ska givetvis firas. Vad passar då bättre än att man nu tagit fram en brittisk skönhet i skala 1:18? Aston Martin DB4 Zagato är extremt väldetaljerad, vilket inte minst syns om man öppnar bagageluckan. Reservhjulet ligger vackert fastspänt med läderremmar och totalt består modellen av 1 825 delar. Samtliga bilar är, kanske inte helt otippat, lackerade i Aston Martins berömda "Racing Green" - alltså samma gröna färg som de 19 originalbilarna hade. Modellen kostar 394 euro och finns att köpa hos www.cmc-modelcars.de.

Siffrorna som gör dig räddEn pinfärsk undersökning visar att så mycket som var tredje person som omkommit i trafiken var rattonykter. Det är skrämmande siffror som "Statens Väg och Forskningsinstitut" nu presenterar. På helgerna handlar det främst om alkohol medan det mitt i veckorna är vanligare med droger. Genomsnittet av de som druckit och satt sig bakom ratten hade hela 1,64 promille alkohol i blodet. Totalt är det 1143 olyckor som granskats mellan åren 2005-2013 och resultatet är minst sagt skrämmande.

Själv göra själv haEn kvinna i Ohio lät sin hund sitta i den kokheta bilen medan hon i lugn och ro veckohandlade. En förbipasserande fick syn på jycken och ringde till polisen som snabbt var på plats. När kvinnan kom ut ur matbutiken ryckte hon mest på axlarna och förklarade att det inte var så farligt - men det skulle hon inte ha gjort. Konstaplarna lät henne smaka på sin egen medicin och huvudpersonen tvingades nu själv sitta i den varma bilen. Yttertemperaturen på 20 plusgrader steg snabbt till 57 inne i kupén. Rena dödsfällan med andra ord, så tänk på det innan du lämnar hunden i bilen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!