Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-12-10 05:05

En skänk från ovan
Uppskattningsvis 100 000 dollar föll häromdagen ut ur en värdetransport i Pittsburgh. Det var dörrarna som av okänd anledning hade gått upp under färden och pengarna bokstavligt regnade ner från himlen. Lyckliga bilister stannade längs vägkanten för att ta del av de tidiga julklapparna som yrde omkring, men säg den lycka som varar. Att dörrarna gick upp betyder inte att "det man hittar får man" utan polisen klassar det hela som stöld. Allt som blev kvar var 400 dollar och allmänheten har nu två veckor på sig att lämna tillbaka "stöldgodset" utan att det ska leda till åtal. Som plåster på såren erbjuder transportföretaget en hittelön vid återlämnandet, men förståligt nog har det ännu inte kommit in några pengar.

Ingen "bussig" fylla
En busschaufför var på väg från Tjeckien till Tyskland med tjugo resenärer ombord. Efter att ha kört en bit började chauffören plötsligt känna sig så pass dålig att han bad en av passagerarna att ta över ratten. Resan kunde ha slutat i en stor tragedi eftersom föraren vare sig kunde prata eller kontrollera sina kroppsrörelser då han hade inte mindre än, håll i er nu, 5 promille alkohol i blodet. Föraren sitter nu i häktet i Tyskland för tillnyktring, vilket enligt polisen väntas ta flera dagar. Här kan vi verkligen snacka om fylleresa!

Lexus botar inga synder
En Lexus kan göra underverk men förlåter knappast dina misstag - inte ens om det är en lyxhybrid vid namn LS 600h L. Otrohetsskandalen mellan skådespelerskan Demi Moore och hennes sexton år yngre man Ashton Kutcher har väl knappast någon missat. När Demi fyllde 49 år gav "Two and a Half Men" skådisen bort en Lexus i present för omkring 1,5 mille som plåster på såren, men vad hjälpte det? Som den välkända miljövän hon är räcker knappast ett hybridmärke på ett flaggskepp likt Lexusen. Hade Kutcher istället satsat på elbilen han kör i serien - Fisker Karma - kanske skilsmässohandlingarna istället hamnat i pappersinsamlingen.

Skjut alla älgar
Skogens konung har hamnat i "skottgluggen". Det är norrmannen Ivar M Simonsen som vill att alla älgar ska skjutas eftersom de orsakar stora problem i trafiken. Men inte med hagel utan hör och häpna: paintball-kulor fyllda med reflexfärg. Förslaget skjuter knappast mitt i prick utan väcker stort motstånd, men Ivar tror stort på sin idé. "Det kommer att bli mycket enklare att se älgarna när man kommer körande" säger Simonsen som även poängterar att det nya förslaget måste ske under kontrollerande former. Hur man ska lyckas hitta alla älgar och skjuta dem låter han vara osagt, men själv tycker norrbaggen att det är en "lysande" idé.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!