Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Notiser från bilvärlden2015-07-24 04:05

Bilbyte för Kalle AnkaNu skrotar Kalle Anka sin gamla trotjänare 313 och det nya vrålåket är designat av ingen mindre än Emil Hogslätt ifrån Mölndal. Det var i tidningen Kalle Anka & Co som tävlingen utlystes och den talangfulle trettonåringen hade vässat pennan ordentligt. Den nya cabrioleten har försetts med fiskespöshållare, bullautomat i handskfacket och kylargrillen går att fälla ut om han vill grilla korv, förklarar Emil. Kalles nya bil premiärvisas i nummer 22.

Bolt stöter på problemChevrolet Bolt har stött på patrull. Amerikanarnas nya elbil ska börja tillverkas redan i oktober nästa år, men nu har japanerna dragit i handbromsen. Det har nämligen visat sig att Yamaha äger rättigheterna till namnet och har så gjort sedan 2012. Tiden är med andra ord knapp och chansen att lyckas komma överens med motorcykeltillverkaren är minimal. Så ska vi gissa på att Chevrolets nya "elskling" kommer att få ett namnbyte?

Cash is still kingVad sägs om att köpa en lyxbil med fyra ton mynt? När den lokala bilhandlaren fick frågan om de tog emot kontanter svarade han givetvis "ja", men det beslutet fick han ångra redan nästa dag. Den kinesiska bilkunden tittade nämligen förbi med en långtradare fullastad med fyra ton mynt, motsvarande - håll i Er nu - 900 000 kronor. Vart han fått tag på alla slantar är en gåta, men den nya bilägaren tutade och vinkade glatt åt bilhandlaren som slet sitt hår. Vi kan bara konstatera att "cash is still king".

Hamilton rattar KoenigseggDen regerande världsmästaren i Formel 1, Lewis Hamilton, håller sig på banan och det även på sin fritid. När den sista etappen av Gumball 3000 gick av stapeln i Kalifornien valde F1-stjärnan att ratta det svenska fartmonstret Koenigsegg Agera S. Vrålåket ägs dock inte av britten själv utan av hans gode vän IT-entreprenören David Heinemeier som är en av få Koenigsegg-ägare i staterna. Fast med tanke på att Hamilton har en månadslön från Mercedes på 25 miljoner kronor så kan man ju tycka att guldgossen borde ha råd att köpa sig ett eget exemplar.

Rekordartad bilauktionInom kort kommer en av världens mest spektakulära bilsamlingar att gå under klubban och värdet förväntas överstiga en halv miljard kronor. Det är den legendariska auktionsfirman SotebyŽs som fått äran att sälja dyrgriparna som rullar under namnet "The Pinnacle Portfolio". Bland utropen hittas skönheter som Bugatti Veyron, Ferrari Enzo, Koenigsegg CCXR och McLaren F1. Försäljningen går av stapeln i Kalifornien den 13 augusti och beskrivs vara den mest värdefulla bilauktionen genom tiderna.

Vilken "lysande" idéÄr du ute och cyklar? Det amerikanska företaget Zackees kommer nu med en "lysande" produkt som kommer få alla cykelfantaster att trampa bakut. De blinkande handskarna har en batteritid på två månader och aktiveras med en knapp mellan tummen och pekfingret. Det gäller att inte fumla i mörkret, konstaterar grundarna Zack Vorhiers och Murat Ozkan som med sin innovativa produkt vill rädda liv genom att göra dig synlig i mörkret. Priset passar som handen i den berömda handsken - 640 kronor!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!