Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-07-13 04:05

508 hästar i ny Volvo
Volvo S60 Polestar är en tvättäkta badboy och den vältrimmade göteborgaren är så fulländad att den får självaste Marcus Schenkenberg att blekna i jämförelse. Under huven arbetar ett helt Solvalla med 508 kusar, vilket resulterar i att hundrastrecket fixas på otroliga 3,9 sekunder. Vrålåket vill gärna stretcha ut ordentligt och det helst på bana, för pressar du plattan i mattan toppar fartmonstret över 300 knutar. S60 Polestar är utan tvekan bland det vassaste som haft ett Volvoemblem i fronten.

Dieselskräck i Norge
Norges regering har länge puschat för dieselbilar och varit generösa med skattesänkningar för dem som valt att följa strömmen. Efter det att WHO släppt sin rapport som visar att bränslet orsakar cancer och är lika farligt som asbest, arsenik och senapsgas har man nu gjort en kovändning. Nu har man istället valt att förbjuda dieselbilar i bland annat Oslo till följd av rapporten. Förbudet gäller inledningsvis under dagarna på året då föroreningarna är som störst. Visst låter det onekligen som Sverige och dubbdäcksförbudet!

GM i tusen bitar
Det sägs att en olycka sällan kommer ensam, vilket stämmer i det här fallet. Utanför General Motors huvudkontor i Detroit råkade en man köra fram lite för långt och stötte till en glasruta som sprack. När vakterna kom ut och berättade att de skulle tillkalla polis fick mannen ett vansinnesutbrott. Han skrek "visst ring ni till polisen, men ni ska inte tro att jag ska sitta i fängelse för den här lilla struntsaken". Sagt och gjort, mannen satte sig återigen i sin Chevrolet, körde rakt igenom hela byggnaden och på vägen in rammade han ingångens roterande glasdörrar samt flera andra glaspartier. Sedan klev han kolugn ut ur bilen och sa: "nu är det lönt att ringa!"

Inget smart drag
Gör man ett misstag och får en andra chans så säger det sunda förnuftet att man tar den. Amerikanaren Phillip Bernad är tydligen av en annan uppfattning. Efter att ha genomfört en rad olika bilinbrott var det dags att besöka domare Lillian Sing som var milt sagt snäll och han dömdes till enbart skyddstillsyn. Så vad gör då Bernad efter att lämnat domstolen? Jo, han går ut i gränden bakom rättssalen och slår ut rutan på en bil och stjäl innehållet. Lite dumt då polisen hörde kraset och grep honom på plats. Det komiska i det hela uppdagar sig när polisen slår på bilens plåtar och konstaterar att den tillhör ingen mindre än - domare Lillian Sing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!