Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-09-07 08:24

En räddare i nöden?
"Sagan om Ringen" verkar få ett dystert slut - bolaget bakom Nürburgring har gått i konkurs efter att ha dragit på sig stora skulder. Men som bekant, i alla sagor finns också en hjälte och i det här fallet är det ingen mindre än Bernie Ecclestone. F1-bossen har lovat att göra allt för att rädda den klassiska tyska tävlingsbanan och har sagt att han är villig att stå för "alla kostnader" men också ta hand om "alla intäkter". Vad räddningsauktionen kommer att kosta är ännu okänt, men vad spelar det för roll när killen med guldbyxorna knappast har några hål i fickorna!

Man ska veta sin plats
En kvinna ska veta sin "plats". Tja, det är i alla fall vad tyskarna anser som nu tagit fram särskilda parkeringsplatser för kvinnor. Större fickor som begåvats med bättre belysning och en symbol på rutan ska känneteckna de nya platserna. Självklart har även männen fått speciella parkeringsplatser men deras är betydligt mindre, placerade mellan betongpelare och för att nyttja rutan tvingas man dessutom att backa in. Lite märkligt kan tyckas med tanke på att en färsk brittisk undersökning visar att kvinnor faktiskt är bättre på att parkera än män.

Rockstjärnan sniffar asfalt
Han har tjänat multum under sin tid som rocksångare i Aerosmith, men även medverkat i en rad olika serier så som "2 1/2 män" och sitter numera i juryn för "American Idol". Vi snackar naturligtvis om Steven Tyler. 64-åringen är vida känd för sina turer in på olika rehab för drogmissbruk och vad passar då bättre än att han köpt sig en riktig asfaltsniffare? Hennesse Venom GT fixar 0-100 på 2,4 sekunder samtidigt som vrålåket toppar 440 knutar. Skönheten har ett pris på drygt 8 mille och är en av världens dyraste bilar. Det går bra nu, Tyler!

Rött är en "skitfärg"
Man skulle kunna tycka att det finns betydligt bättre saker att forska i än vilken bilfärg som löper störst risk att drabbas av fågelbajs. Men forskare i England tycker minsann inte att det är en "skitsak" utan har nu tagit reda på att det är just röda bilar som oftast drabbas när fåglarna släpper sina bomber. Näst på tur är blått, följt av svart och vill du vara på säkra sidan ska du välja en grön bil då endast en procent blir drabbade. För visst är det irriterande att komma ut på morgonen för att upptäcka att din nytvättade kärra har blivit bombarderad av fågelbajs, som dessutom fräter på lacken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!