Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-05-25 04:05

Chipstrimmade folkabussar
Chipstillverkaren Pringles drar inom kort igång en reklamkampanj vid namn "Get that festival feeling" och till sin hjälp har man tagit biltillverkaren Volkswagen. Fyra folkabussar i Pringles färger (rött och vitt) kommer vara ute på festivalturné och på taket finns ett gigantiskt chipsrör monterat. Totalt "rör" det sig om 17 festivaler i 13 länder och däribland hittar vi Skive Festival i Danmark, Isle of Wight Festival i Storbritannien samt Heineken Jammin Festival i Venedig. Om någon av folkabussarna kommer att besöka vårt blågula land är än så länge oklart men en sak är säker. Det kommer att bjudas på chipstrimmade folkabussar i sommar.

Hotell fick agera bioduk
Roosevelts Hotell i Los Angeles är världsberömt och har förekommit i otaliga filmer, tv-program och musikvideos. Hotellet byggdes redan på 1920-talet och är kanske inte helt otippat uppkallad efter USA:s 26:e president: Theodore Roosevelt. Då är det måhända inte så konstigt att Lexus valt det legendariska hotellet när det var dags att promota deras nya hybrid CT 200h. Med hjälp av 3D-projektorteknik fick hela bygget agera som en gigantisk bioduk och åskådarna bjöds på en hissnande 3D-uppvisning. Hela hotellväggen flyttades runt som dominobrickor och bildade vägar, stora hål, blommor och diverse andra föremål.

Liten men naggande god
Bugatti Type 57 SC Atlantic Coupé från 1936 klassas som en av de vackraste bilarna genom tiderna och existerar bara i tre exemplar, vilket även gör skönheten till världens dyraste bil. Förra året hostade en anonym köpare upp hela 260 miljoner kronor för sin drömkärra, men det finns billigare sätt att äga Bugattin. Modellbilsproffsen på CMC har nämligen byggt en exakt kopia i skala 1:18. Det lilla underverket har skinnsäten, aluminiumdetaljer och handbygget består av 1 700 delar. Priset är inget att tala om jämfört med originalet, eller vad sägs om 2 400 kr? Enbart en begränsad upplaga finns att köpa på www.cmc-modelcars.com.

Milt pinsamt Lada!
Hur många försök behöver en rysk premiärminister för att starta en Lada 2190 Granta? Svaret är sex om vi ska gå efter Vladimir Putins senaste möte med varumärket. Det var under en officiell presentation av Ladas nya sedanmodell som det milt pinsamma skedde. Putin gick i vanlig ordning några varv och spanade in bilen innan det var dags för att sätta sig tillrätta bakom ratten och köra iväg. Vladimir vred om nyckeln i tändningslåset men bilen vägrade att starta. "Sjätte gången gillt" konstaterade en inte allt för "putt" premiärminister som slutligen kunde ta sig en tur i nya Lada 2190 Granta!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!