Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-09-17 04:05

Aldrig i livet!
Det sägs att man aldrig ska säga aldrig, men det är inget Ferraris vd Luca di Montezemolo tagit fasta på. När frågan kom om vi skulle få se italienarna producera en renodlad elbil i framtiden blev svaret kort och gott - aldrig i livet! "Ni kommer aldrig att få se en Ferrari som elbil för att jag tror inte på elbilar. Jag tycker personligen inte att de representerar en viktig del när det gäller nollvisionen för koldioxidutsläpp". Luca di Montezemolo fortsätter: "Däremot arbetar vi väldigt hårt med hybriden vi visade upp under Genéves bilsalong förra året - Ferrari 599 GTB Hy-Kers. Detta är framtiden och jag hoppas att vi inom bara ett par år kan visa tekniken i en produktionsbil".

Ingen dålig Karma
Skillnaden mellan pojkar och män är priset på deras leksaker. Leonardo DiCaprio är knappast något undantag och skådespelaren har precis bytt bort sin Toyota Prius mot en Fisker Karma. DiCaprio är således försten ut med att få nycklarna till plug in-hybriden. Räckvidden är åtta mil på ren batteridrift och elmotorerna är på totalt 403 kusar. När krämen väl tar slut laddas batteriet med hjälp av en bensinfyra på 265. 0-100 rullar på 5,9 sekunder och toppfarten är 200 km/h. Andra kändisar som beställt sig ett exemplar av supersporthybriden är Al Gore och Colin Powell. Grundaren Henrik Fisker är dansk, bilen amerikansk men tillverkas i Finland. Snacka om kulturkrock!

NYPD är "laddade"
Poliskåren i New York är minst sagt i "stöten". Lagens väktare har nämligen köpt in inte mindre än femtio exemplar av elbilen Chevrolet Volt. De nya polisbilarna kan köra upp till åtta mil på enbart eldrift och har en kombinerad räckvidd på 50 mil när bensinaren hjälper till att ladda batterierna. New Yorks borgmästare Michael Bloomberg vill minska på utsläppen och skapa en grönare stad och totalt har kommunen nu investerat i inte mindre än 430 elbilar. Så med miljö i "tanken" är "New York Police Department" förhoppningsvis "laddade" inför nästa utryckning.

Tro det eller ej
Det finns nog inget som orsakat så mycket lidande i världen som just religion och enda gången det är giltigt att bära huvudbonad på en legitimation är just av religiösa skäl. Österrikaren Niko Alm har kämpat i tre år mot myndigheterna och fick även genomgå en läkarundersökning för att kolla om han var psykiskt lämpad innan han äntligen fick körkortet med sitt önskade foto. Författaren Gilbert Keith Chesterton sa en gång: "En bra religion är en man kan skämta om". Niko tillhör något som kallas Pastafarian, vilket betyder att han tror på det "flygande spagettimonstret" och enligt hans tro ska han därför bära ett - hör och häpna - durkslag på huvudet. Tja, vi kan bara konstatera att än är den siste idioten inte född!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!