Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2014-11-15 05:05

BMW går som ett skottDen går som ett skott och ska stå emot allt från automatgevär till handgranater. Vi snackar naturligtvis om tyskarnas senaste superhjälte BMW X5 Security Plus. Med ett bepansrat yttre och centimetertjocka rutor ska bilen klara såväl terrorangrepp som kidnappningsförsök. Dessutom finns ett integrerat intercom-system som gör att du kan påkalla hjälp utan att lämna bilen. Vill du istället lägga benen på ryggen så är det bara att trycka plattan i mattan så vaknar V8:an på 450 hästar till liv. Är det måhända detta man kallar för en "säker" investering?

Ford på menynOvanför bardisken hänger en T-Ford, kranarna inne på toaletten består av gamla munstycken från bensinpumpar och på väggen kan man läsa att alla Fordanställda får rabatt. Den nya restaurangkedjan FordŽs Garage har slagit upp portarna i USA och hamburgerbaren är inredd i sann 1920-talsstil. Ägarna har fått världens fjärde största biltillverkare att låna ut såväl namn som varumärke och på menyn hittar man allt från gamla bildelar till kända personer. Eller vad sägs om att sätta tänderna i FordŽs Wings, Chicken Henry, Piston Rings eller en saftig T-Bird burgare?

Liten men naggande godLiten, dyr och i miniatyr, nu kommer Alfa Romeo 8C 2900 B som modellbil i skala 1:18 och originalet byggdes ursprungligen för 24-timmarsloppet på Le Mans 1938. Under huven gömde sig en 8-cylindrig motor på 220 hästkrafter som toppade hela 245 knyck. En vinnare i alla avseenden, men tävlingen fick ett snöpligt slut när bilen drabbades av punktering. Är du sugen att lägga vantarna på en handbyggd Alfa Romeo 8C 2900 B Speciale Touring Coupé? Modellbilen finns att köpa på www.cmc-modelcars.de och kostar omkring 3 200 spänn.

Nordkorea blåste SverigeNordkorea blåste Sverige på mångmiljonbelopp - nu har skulden växt och är uppe i ofattbara 2,6 miljarder kronor. Det var på sjuttiotalet som den förre diktatorn Kim II Sung beställde 1 000 nya Volvobilar av modell 144. Bilarna som ägs av den Nordkoreanska staten rullar än i dag på Pyongyangs gator, men än har man inte sett röken av en enda krona och skulden växer med miljonbelopp för varje år som går. Detta är utan tvekan den största fordran Sverige har till ett enskilt land och frågan är om det är läge att be om skuldsanering?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!