Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2013-07-09 04:05

Bolts gyllene GT-RGuldgossen Usain Bolt är inte enbart känd för att vara världens snabbaste man, utan även för att ha kvaddat i stort sett varenda supersportbil han ägt. Ja, jamaicanen sliter ut bilar i samma takt som löpardojor men skillnaden är att i löparskorna tjänar han pengar och i bilarna bränner han dem i samma takt. Därför har Bolt beställt sig ett nytt vrålåk i form av en "gyllene" Nissan GT-R på 550 hästar. Nu får vi bara hoppas att det ingår en ordentlig förarutbildning så att vi slipper skriva om Bolts kraschade supersportbil nästa vecka.

Guinness i blåsväderDet sägs att det aldrig är för sent att ändra sig, men det skadar ju inte om man använder sina små "grå" och tänker till innan. Bugatti Veyron har varit världens snabbaste serieproducerade bil ända tills Guinness rekordbok plötsligt beslutade sig för att ta ifrån Bugatti titeln. Guinness ansåg nämligen att bilen varit manipulerad då de slog världsrekordet med noteringen 431,1 km/h, medan kundbilarna har en fartspärr vid 415 km/h. Detta beror dock inte på bilen utan att däcktillverkaren inte kan garantera säkerheten vid högre hastigheter. Så nu har Bugatti återfått rekordet, vilket i sig måste vara världsrekord i tvärvändning.

Jeep lirar med Juventus"Jag har ett mål, du har ett mål, låt oss hitta ett fotbollslag". Det gamla ordspråket kommer väl till pass för Jeep har nämligen inlett ett samarbete med det italienska fotbollslaget Juventus. Reklamkampanjen "inget kan stoppa dem" visade sig vara passande för med tre matcher kvar att spela stod det klart att Juventus var vinnare av Serie A. Samtidigt har Jeep ökat sin försäljning med 20 procent och slagit nytt försäljningsrekord med över 700 000 sålda bilar. Detta kommer med största säkerhet att bli svårt för konkurrenterna att "tackla".

Världens dyraste polisbilPolisen i Dubai har fått ett nytt tillskott i sin bilflotta - nämligen Lamborghini Aventador. Att det italienska fullblodet ska användas till att jaga fortkörare råder det väl knappast någon tvekan om. Asfaltssniffaren fixar hundrastrecket på 2,9 sekunder samtidigt som vrålåket toppar över 300 knutar. Det här kan måhända få den italienska poliskåren att bli "tjuriga" då de rattar lillbrorsan Lamborghini Gallardo. Just nu är det nämligen Dubai som har världens dyraste och snabbaste polisbil - som dessutom är italiensk!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!