Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2014-08-08 04:05

Ingen biltur på taketVärlden är full av konstiga trafikregler och i USA har en tidning listat de märkligaste. I Massachusetts är det exempelvis förbjudet att köra bil med gorillor i baksätet samtidigt som det i en annan delstat är olagligt att köra bil på lekplatser. I Eureka är det förbjudet att sova på vägen medan det i Glendale finns en regel som säger att man inte får hoppa mellan bilar - i farter över 100 km/h. Går vi vidare till Europa så är det olagligt att få soppatorsk på Autobahn i Tyskland. Avslutningsvis kan vi berätta att Mr Bean knappast kan bege sig till Ohio, där är det nämligen strikt förbjudet att åka bil på taket.

Oj, vilken dyrgripDå och då dyker det upp en pryl som får oss "vanliga" människor att tappa hakan. Den här gången är det ingen mindre än Ferrari som tagit fram en handgjord modellbil med en minst sagt saftig prislapp. Ferrari 500 F2 är byggd i skala 1:1.8 och är en identisk kopia av tävlingsbilen som användes mellan 1951 och 1953. Bilen vann två Formel 1-mästerskap och var dessutom den första Ferrarin som begåvats med en fyrcylindrig motor. Att dyrgripen är detaljrik, välgjord och extremt exklusiv bevisas inte minst av prislappen: 107 214 kronor.

Skådisen lever vidareDet var den 30 november förra året som Fast & Furious skådespelaren Paul Walker och racingföraren Roger Rodas miste livet i en tragisk olycka. De båda färdades i en Porsche Carrera GT som av okänd anledning körde in i ett vägräcke och började brinna. Med en redan påbörjad inspelning av den sjunde rullen i ordningen har man nu tvingats slutföra Paul Walkers karaktär Brian OŽConner med hjälp av dataanimering. Filmteamet har även hyrt in fyra skådespelare med liknande kroppar för att rörelserna ska matcha Paul Walkers. Nu återstår det bara att se hur biobesökarna reagerar.

Ufo låg bakom fortkörningEn 70-årig man från Göteborg hade en alldeles för tung högerfot när han passerade en fartkamera utanför Onsala. Inget konstigt med det, men personer med talets förmåga brukar ha en tendens att komma med de mest häpnadsväckande historierna och i det här fallet råder det inget undantag. Sjuttioåringen hävdar bestämt att ljusskenet från kamerablixten kom från ett - hör och häpna - ufo. Han påstår även att bilden har manipulerats i Photoshop av polisen som är besatt av att sätta dit bilister. Att mannen fick 2 000 kronor i böter är det i alla fall inget snack om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!