Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-02-17 23:20

Laudas krasch blir film
Många minns olyckan som igår. Det var en av Formel 1-historiens mest dramatiska krascher som senare övergick i en dramatisk kamp om livet och den åtråvärda VM-titeln. Niki Laudas krasch på Nürburgring 1976 kommer nu att bli film med Russel Crowe i huvudrollen och den flerfaldige Oscarsvinnaren tillika regissören Ron Howard. Den fartfyllda rullen som just nu spelas in under namnet "Rush" handlar om hur den svårt brännskadade och nästan dödsdömde Niki Lauda kom tillbaka efter enbart två lopps uppehåll och blev snuvad på mästerskapstiteln av James Hunt med enbart en poäng.

Prada skor sig
Prada presenterar nu ett sko(j)igt tillbehör som kommer få alla bilintresserade kvinnor att falla pladask. Den italienska modejätten har en helt ny vårkollektion med högklackade skor inspirerad av "Classic American Cars". De lyxiga dojorna för oss tillbaka till femtiotalet och har begåvats med bland annat spoilers, strålkastare samt detaljer i krom och ska föra tankarna till Hot Road-kulturen. Vad skorna kommer att kosta är i skrivande stund inte känt men en sak är i alla fall säker. De kommer att bli dyra, snuskigt dyra!

Tronen återtas av GM
Efter tre riktigt tuffa år är General Motors åter herre på täppan. Det är inte alla som kan titulera sig "världens största biltillverkare" men GM har under de senaste 80 åren legat etta hela 77 gånger, vilket är ett svårslaget rekord. Volkswagen norpade andraplaceringen medan Toyota får nöja sig med bronset efter problemen som uppkom i samband med den svåra tsunamin. 2011 var ett bra år: GM sålde totalt 9,03 miljoner bilar så tidigare ettan, Toyota, får se sig omkörd med sina 7,9 miljoner. Den japanska biltillverkaren får även se sig slagen av Volkswagen som sålde hela 8,16 miljoner bilar. Snacka om ombytta roller!

Vilken "djurisk" fylla
En man i USA visste inte vad han skulle göra när han sent en kväll råkade köra på ett rådjur. Efter lite funderande kom mannen på den briljanta idén med att köra in rådjuret till sjukhuset. Det kanske låter som en human räddningsauktion men för det första var han "dyngrak" och för det andra körde han rådjuret till ett sjukhus för människor. Mannen hann aldrig hela vägen fram till akuten utan blev stoppad av en minst sagt förvånad polis som inte hade något större val än att göra plats i baksätet bredvid sin schäfer. Ett rådjur och en hund kanske inte är det givna paret, men på väg in till veterinären blev de bästa vänner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!