Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-05-26 04:05

Audi signalerar vilt
Det tutas för fullt och trafikkaoset är ett faktum, att det dessutom skördas flest liv i trafiken just här är kanske inte så svårt att förstå. Vi snackar naturligtvis om Indien som har det farligaste trafikklimatet i världen med närmare 130 000 dödsoffer årligen. Att det tutas så febrilt har blivit ett stort problem inte minst för Audi. Tyskarna har nu tvingats att byta leverantör och utrusta sina bilar med extra kraftiga signalhorn eftersom, hör och häpna, den europeiska tutan inte skulle överleva mer än två veckor. I Bombay tutar man faktiskt lika mycket på en dag som tyskarna gör på ett helt år. Frågan är om det kommer bli annat ljud i skällan framöver?

Ett "bussigt" tillbehör
Världens mest sålda skumbil har nu kommit med ett "bussigt" tillbehör som kommer få alla gottegrisar att idka snålvatten. Ahlgrens nya Londonbussar har samma goda smak sedan tidigare och vart inspirationen hämtats ifrån går inte att ta miste på. I samband med lanseringen av de skumma dubbeldäckarna kan man tävla om biljetter och hotell till de olympiska spelen i London. Dessutom lottar man varje vecka ut GPS:er och kanske inte helt otippat skumbilar. Tävlar gör man på tillverkarens hemsida och det OSar redan succé.

Så "urbota" slött
Vad gör man egentligen om man drar på sig för många p-botar och inte orkar betala dem? Tja, man kan ju alltid dumpa kärran på närmsta parkering och fly fältet. Det var i alla fall vad en engelsman gjort, vilket fått myndigheterna i Dubai att tröttna. Den smutsiga bilen kommer nu att gå under klubban och det är inte vilken kärra som helst utan en Ferrari Enzo som byggdes i enbart 399 exemplar. Vrålåket kommer att auktioneras ut och då kan man ju fråga sig om det inte varit bättre att plocka fram checkhäftet och betala böterna? Bilen kostade ju ändå runt 10 mille!

Trampa inte i klaveret
Nu finns det inte längre några ursäkter till att skippa träningspassen - i alla fall om vi ska tro Becker Automotiv Design. Företaget har utvecklat den ultimata träningsmaskinen som nu gör det möjligt att bränna kalorier på väg till jobbet eller varför inte mellan mötena? Förutom en Cadillac Escalade ESV (som i det här fallet) behövs även en privatchaufför så du får tid över till att använda träningsredskapet som mer eller mindre liknar en spinningcykel. Tja, tanken är väl god men handen på hjärtat: vem vill träna inuti en bil och dessutom komma fram svettig till mötet? Snacka om att vara ute och cykla!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!