Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn! - Av Johannes Gardelöf -

Foto:

Notiser från bilvärlden2003-02-03 13:29

Celine säljer Chrysler
Celine Dion är tidernas mest framgångsrika sångerska med 150 miljoner sålda plattor. De flesta förknippar den kanadensiska världsartisten med ledmotivet till biosuccén Titanic - men snart ska det bli ändring på det. Under tre år ska nämligen Celine Dion hjälpa till att kränga bilar åt Chrysler. Hon ska medverka i annonser, reklamfilmer och spela in en cover på Roy Orbisons ?I Drove All Night?. Lönen för mödan är en sprillans ny Crossfire och hundra miljoner. Vem hade tackat nej till det?

Design, färg och form
Kronprins Gustaf V och prinsessan Ingeborg invigde Sveriges första automobilutställning år 1903. Kungligheterna provåkte bilar och det ordnades kappkörningar i svindlande 40 km/h. Nu exakt hundra år senare är det dags igen. Mellan den 5-13 april rullar nämligen Stockholms Bilsalong av stapeln. Årets upplaga invigs av självaste Carl XVI Gustaf och temat är ?design, färg och form?. Kappkörningen aŽla 1903 har dock ställts in, vi känner ju alla till Hans Majestäts vådliga bilfärd på väg till drottning Margrethes högtidsdag...

Ferrari tar priset
Affärstidningen Fortune har presenterat hundra av världens bästa arbetsgivare och listan toppas av Ferrari. Samtliga 2,500 anställda har tillgång till företagets läkare, toppmoderna gym och erbjuds samtidigt att lära sig nya språk. Dessutom är stressnivån låg och arbetsmoralen hög. ?Vi är som en stor familj och alla är delaktiga i framgångarna? säger Ferraribossen Luca di Montezemolo. Det är en herre som betraktas som en gud i Italien och han är rädd om sina medarbetare. Så när Schumi vann mästerskapstiteln bjöd ?kejsaren? hela sin personal med respektive på en hejdundrande show med Eric Clapton.

Monster mellan benen
I Sverige finns det 202.000 motorcyklar - men ingen är som Dodge Tomahawk. Det är en båge på två hjul utrustad med Vipers tiocylindriga fullblod på 500 hästar. Jag vet inte om det krävs mod eller dumdristighet för att sätta sig gränsle över maskinen. Det tar nämligen enbart 2,5 sekunder att accelerera till hundra och topphastigheten anges till 640 knyck! Ja, du läste faktiskt rätt. Teoretiskt är toppfarten helt möjlig, men alla knuttar som håller livet kärt bör avstå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om