Kändisarnas favoritbilar

Du tror kanske att Ferrari, Jaguar och Lamborghini dominerar gatorna i USA:s rikaste städer? Tja, då blir du riktigt överraskad - mycket har hänt när det gäller bilvalet bland amerikanska kändisar och dollarmiljonärer de senaste åren. Favoritbilarna avgörs nämligen snarare på var i landet man bor än storleken på plånboken.

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-10-26 04:05


I Palm Beach, Florida, är Mercedes E-klass förstahandsvalet. Den tyska bilen är dominerande hos invånarna på barriärön, exempelvis affärsmannen Donald Trump, och snittinkomsten ligger på 3,7 miljoner kronor per år. Mercedes E-klass är även vinnaren på den mest välbärgade postadressen i hela USA: 10274 Manhattan. Snittinkomsten ligger på 38 miljoner kronor och två av jetsetarna heter Ralph Lauren och Liza Minnelli.

Miljonbil eller miljöbil
I Greenwich, en halvtimme från New York, ligger lyxvillorna på rad och bland de förmögna hittar vi Mel Gibson och Kathleen Kennedy. Medelinkomsten där är 4,3 miljoner och kändisarna kör helst Jeep Wrangler. Vill man se lyxigare terrängbilar så är det bara att styra kosan till Medina på västkusten, hem för bland annat Microsoft-grundaren Bill Gates. Med en snittinkomst på 3,3 miljoner kronor väljer dess invånare i första hand Range Rover Sport. Att man har pengar på banken betyder inte att man måste visa det med flashiga bilar tycks invånarna resonera och samma tänkesätt hittar vi i Kalifornien. Fashionabla Century City ligger bara ett stenkast från Beverly Hills och medelinkomsten är fem miljoner per år. Här bor kändisar som Cameron Diaz, Brad Pitt och Harrison Ford - ändå lyser miljonbilarna med sin frånvaro, men inte miljöbilarna. Här toppas nämligen listan av Toyota Prius!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!