Mazda6 - Årets Familjebil

Varje år utser Motorförarnas Helnykterhetsförbund med tidningen Motorföraren i spetsen Årets Familjebil. I juryn ingår tio av Sveriges mest lästa motorjournalister, där jag representerar vårt företags 72 tidningar. Årets Familjebil måste uppfylla fyra olika kriterier: den skall vara prisvärd, praktisk, säker och ett bra miljöval. Därmed är det bara att säga grattis till årets titelvinnare - nya Mazda6!

Foto:

Notiser från bilvärlden2002-11-15 09:52

Det är lika svårt varje gång och årets omröstning var inget undantag. Bilindustrin har nämligen varit flitigare än någonsin med att presentera nya modeller. Totalt var det sex kandidater som sållats fram av juryn: Citroën C3, Honda Jazz, Hyundai Getz, Mazda6, Peugeot 307 SW och Saab 9-3. Samtliga är utmärkta bilar som knappast gör någon besviken, men reglerna är tuffa och enbart en finalist kan segra. "Meningen med Årets familjebil är att hjälpa våra läsare att hitta en utmärkt familjevagn" berättar Motorförarens chefredaktör Sören Sehlberg.

Klarar kravenJag röstade på Mazda6 med följande motivering: "Nya Mazda6 klarar kraven som utmärkt familjebil med marginal. Komforten har tagit ett stort steg framåt och den ombonade kupén bjuder på ordentligt med svängrum. Dessutom sväljer bagageutrymmet det mesta, säkerheten är uppgraderad, standardutrustningen är hög och bilen uppfyller miljöklass 2005. Ändå kostar det inte särskilt mycket att ligga på topp och på köpet ingår ett utseende som träffar mitt i prick". Mycket riktigt vann den japanska uppstickaren tack vare fyra röster från Tommi Ling (Norra Skånes Tidningar), Jan-Erik Berggren (Expressen), Lasse Swärd (Dagens Nyheter) och undertecknad (Bilnyhetsbyrån CNP). På en god andraplats hamnade Citroën C3 med röster från Per-Olof Lönnroth (Göteborgs Posten) och Robert Collin (Aftonbladet). "Det är jätteroligt att Mazda6 tilldelats utmärkelsen. Det bevisar att även en praktisk familjebil kan ha sportig karaktär" säger företagets presschef Torbjörn Lundgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!