Rullande måltavlor

Det är nu två år sedan den förra filmen om Agent 007 gick upp på biograferna. Men den 22 november är det dags igen och som vanligt har det varit en massa spekulationer om Bondfilmen "Die Another Day" Men för oss avslöjar producenten Barbara Broccoli att superagentens tjänstebil är en Aston Martin Vanquish och att skurken Zao rattar Jaguar XKR. Dessutom ska Ford lansera ett krutpaket där ägaren blir både rörd och skakad!

Foto:

Notiser från bilvärlden2002-07-26 13:53

Just nu filmas de sista scenerna till "Die Another Day" och som vanligt bjuds vi på lättklädda damer, hänsynslösa skurkar och fartfyllda bilar. Men den här gången behöver biopubliken inte drömma om Agent 007:s rullande skönheter - de går nämligen att köpa. Ford tänker lansera en bilserie kallad "James Bond Edition" och först ut blir Bondbruden Jinx alias Halle Berrys korallröda Thunderbird. Enbart 700 exemplar ska tillverkas och vi har tjuvtittat.

Boven i dramat
Den vita inredningen är enormt läcker och instrumentpanelen innehåller knappar som är integrerade i aluminium. Bondemblemet är dessutom präglat både i ryggstöden och dörrtrösklarna. Det är första gången en bilserie i 007:s tecken byggs och priset är fortfarande hemligt. James Bond i egen hög person rattar dock en specialpreparerad Aston Martin V12 Vanquish. Modellen har utrustats med dubbla maskingevär i fronten och har naturligtvis tillgång till fyra missiler under kylargrillen. Bilen är redan i sitt grundutförande en flirt med Hollywood, det krävs nämligen filmstjärnegage för att köpa den.Priset är 2.6 miljoner och då ingår varken raketer eller katapultstolar. Skurken Zaos framfart sker dock i en Jaguar XKR som är lackerad i samma färg som engelsmännens Formel 1-racer. Till ovanligheten hör dessutom att boven i dramat har tillgång till betydligt bättre vapenarsenal än Bond.
Frågan är om inte den genialiska teknikern Q hamnat i en formsvacka?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!