Skynda att fynda

Ska du byta bil i sommar och känner för att sätta sprätt på lite extra pengar? Ja, då har jag glädjande besked till dig. Ford har nämligen rensat garaget och hittat 51 bortglömda konceptbilar som ska gå under klubban på en välgörenhetsauktion den 16 juni. Det här är naturligtvis en unik händelse som får det att vattnas i munnen hos inbitna samlare!

Foto:

Notiser från bilvärlden2002-05-31 18:49

Konceptbilar lever ett tragiskt liv. Först hyllas mästerverken med stående ovationer på någon bilsalong för att sedan bli inlåst i ett dammigt garage och glömmas bort. Oftast slutar bilhjärtat att slå långt ifrån mässornas rökmaskiner och rampljus på någon ensligt skrot. Det vill dock Fords designchef Jay Mays ändra på - därför säljer nu bilgiganten 51 djärva designdrömmar till högstbjudande. Pengarna skänks dessutom oavkortat till välgörenhet.

Fenfri FordBakom projektet står det anrika auktionshuset ChristieŽs och tillställningen äger rum den 16 juni i Fords amerikanska designcentrum i Dearborn.
Det blir också startskottet för bilimperiets 100-årsjubileum: den 16 juni 1903 rullade nämligen Henry Fords första Model A ut från fabriken i Detroit. Bland auktionens höjdpunkter hittar vi den första prototypen till dagens Thunderbird. Det är en tvättäkta tvåsitsig jänkare som saknar fenor på bakflyglarna och budgivningen startar från 400.000 kronor. Därutöver finns exempelvis den läckra roadstern Indigo som utrustats med en vinkeltolva på 435 hästar, den häftiga bech buggyn Excursion för att inte tala om drömbilen Lincoln Sentinel från Detroitsalongen 1995. Så skynda att fynda, det här tillfället är lika sällsynt som auktionsobjektens reservdelar!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!