Smurfblått är tillbaka

Vitt, grått eller silver? Det är färgen på din bil om du följer vad trendnissarna dikterar. Designers världen över har haft en sak gemensamt - nämligen att de älskar vitt i olika nyanser. Oavsett om det är en stjärna i fronten eller en stegrande häst har färgen på bilen varit densamma. Nu ska det bli ändring på det.

Foto:

Notiser från bilvärlden2014-05-13 06:08


Medan designfolket njuter av sin ljusa färgskala så använder fotograferna på världens bilsalonger ett helt annat språk. Deras uppgift är att ge varje ny modell en rättvis presentation. Men alla som fotograferar vet att nyanser av vitt kan få en bil att se helt misslyckad ut jämfört med bilar i klara kulörer.

50 nyanser av blåttElaka tungor bland oss journalister brukar skämtsamt säga att de vita bilarna bara är grundmålade och saknar ett ytlager i färg. Nu tror vi dock inte att branschen bryr sig om vad några journalister tycker, men faktum är att vid bilsalongen i Detroit var bilden en helt annan. De vita bilmodellerna var klart färre och i stället kunde man räkna till ett antal nya modeller i blått. BMW M3, Chrysler 200, Lexus RC F, Porsche 911 Targa och Volkswagen Passat hade alla kraftfulla nyanser av blått. Halva Audi-montern bestod av bilar i en blånyans som av journalister snabbt döptes till "Smurfblått". Ska du vara inne på gatan är det dags att byta den vita eller gråblaskiga bilen och införskaffa en blå skönhet. Sedan spelar det kanske mindre roll vilket märke du väljer bara färgen är den rätta. Det vill säga "Smurfblått".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!