Tomten gör det lätt, att till (h)jul välja rätt!

Snön lyser vit på taken, endast vår skäggige vän är vaken. För snart är julen här må vi lova och tomten om nätterna börjar få svårt att sova. För vart han sig i världen vänder så ska det på julafton finnas klappar i allas händer. Stackars tomten har inget litet mål, och ska allt hinnas med är det nog dags att lägga på ett kol. Här kommer några finurliga julklappstips från oss på CNP, som du till dina nära och kära kan ge. Vi vill samtidigt önska alla en riktigt God Jul och hoppas ni tycker följande klappar är kul!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-12-19 09:11

Denna klapp finns i många olika stilar,
men alla har att göra med racingbilar.
Toppmodern och sätter nya trender,
varför inte välja en med Ayrton Sennas berömda ränder?
Art Ball från Racing & Emotion: 26 000:-Att det kostar att ligga på topp bevisas av dessa tuffa fåtöljer från möbeltillverkaren Racing & Emotion. Det finns 31 olika motiv att välja mellan och inspirationen kommer från berömda hjälmar samt drömbilar från racingvärlden. Vad sägs exempelvis om att sätta ner rumpan i Ayrton Sennas störtkruka eller den legendariska Gulf-Porschen från filmen Le Mans med Steve McQueen? Fräckare och snyggare fåtöljer får man leta efter, vilket även avspeglar sig på prislappen á 26 000 kronor. Då ingår läderklädsel, ett skal av glasfiber och dessutom sker tillverkningen i den franska idyllen Le Mans - allt för att "bygga in" den rätta racingkänslan!

Mer info: Eftersom vi vet att du Cars gilla,
kan du i denna runt kvarteret chilla.
Tomtens klapp är knappast fel,
den går nämligen på el.
Blixten McQueen från Disney Pixars Cars: 2 299:-Disney Pixars film "Cars" tog biobesökarna med storm 2006 och enbart prylförsäljningen i samband med första filmen drog in närmare sju miljarder. Uppföljaren "Cars 2" är just nu högaktuell och vad passar då bättre än att man släppt en helt ny "elbil" i form av Blixten McQueen? "Vrålåket" har en hastighet på 2,2 km/h och drivs av ett laddningsbart sexvolts-batteri. Blixten McQueen har begåvats med fotbroms samt gaspedal och går att köra såväl framåt som bakåt. Alltså en perfekt hjulklapp till föräldrar som är trötta på att putta på när småttingarna inte orkar trampa. Bilen är rekommenderad från tre år och kostar 2 299 kronor.

Mer info: Motiv med italienarnas berömda modeller,
är det enda som hos dig gäller.
Nu blir det med andra ord lätt,
att på proven pricka in alla rätt.
Block och penna från Lamborghini: 190:-De allra flesta är nog överens om att läxläsning inte är särskilt kul, men denna klapp gör utan tvekan det hela lite roligare. Lamborghini har kommit med en ny serie anteckningsblock som, tro det eller ej, inte kostar skjortan. Ett block ligger på runt 30 spänn och då kan du välja mellan linjerat, rutigt eller blanka sidor. Framsidan på blocken har olika bilmotiv - allt från baken på en Murciélago till fronten av en Gallardo. Dessutom kan man köpa till en kulspetspenna för i runda slängar 160 kronor. För alla biltokiga blir det en höjdpunkt att plocka fram papper samt penna från skolbänken och drömma sig bort i 300 knyck.

Mer info: Du önskade dig en framtida investering,
nu måste du bara hitta en parkering.
Den är handbyggd fast i miniatyr,
men ändå är klappen stor och dyr.
Ferrari racingtransport från CMC: 5 900:-Det här är verkligen något extra för alla bilentusiaster - nämligen en exakt kopia av Ferraris legendariska racingtransport som användes på femtio- samt sextiotalet. Originalbilens chassi kom från Fiat 642 och totalt rymdes tre racingbilar. Skalan är 1:18 vilket innebär att modellbilen är över femtio centimeter lång och mästerverket består av 3 115 delar som monterats för hand. Interiören består av äkta läder och den översta lastrampen kan höjas samt sänkas tack vare ett avancerat vajersystem. Det är tyska CMC Modelcars som ännu en gång slår modellbilsvärlden med häpnad.

Mer info: För dig som gillar att åka riktigt fort,
är det här ett säkert "kort".
I hela 240 knyck rullar Formula Rossa,
men i VIP-filen du bland alla karuseller kan frossa.
Presentkit till Ferrari World Abu Dhabi: 5 500:-Ferrari World Abu Dhabi är världens största temapark under tak och erbjuder tjugo unika åkattraktioner. Storsatsningen inkluderar bland annat världens snabbaste berg- och dalbana: "Formula Rossa". 0-100 rullar på två sekunder medan toppfarten är 240, allt tack vare maskineriets 28 800 hästar. Italienarna firar det hela med ett exklusivt presentkit vars röda lackask består av ett innandöme i kolfiber. På en silverplakett står en personlig hälsning från Ferraris VD Luca di Montezemolo och VIP-biljetten har signerats av både Fernando Alonso och Felipe Massa. Dessutom ingår en unik nummerplåt som hör hemma i - Abu Dhabi!

Mer info: Snabbaste klappen på hjul,
det här tycker tomten är riktigt kul.
Se bara till att hålla dig i rätt fil,
för 160 km/h toppar denna rullande "missil".
Radiostyrd bil från Traxxas: 10 395:-Traxxas XO-1 är världens snabbaste radiostyrda bil. Vrålåket toppar hela 160 km/h och trots att det i mångas ögon är just en "leksak" så är åldersgränsen 18 år. 0-100 drar iväg på två sekunder, 0-160 på 4,9 och bilen har begåvats med fyrhjulsdrift samt drivs av kraftfulla lithiumpolymer-batterier. Förutom radiokontrollen behövs även en iPhone eller iPod Touch samt företagets egenutvecklade app, vilken visar såväl hastighet som varvtal och temperatur. Avslutningsvis kan vi tillägga att tillverkaren i sin användarmanual skriver att "XO-1 inte är någon leksak utan bör enbart hanteras av experter". Det vill säga alla pryltokiga pappor!

Mer info: När du med denna ner för backen slira,
kan du snart segern fira.
Snabb redan från starten,
akta så du inte glider av i farten.
Snowracer från Porsche: 999:-Porsche prisades för sin annorlunda design av en aluminiumkälke för ett par år sedan. Lagom till jul följer tyskarna upp succén med en plastkälke vars knallgröna färg kommer att lysa upp i pulkabacken. Kulören heter "acid green" och är hämtad från den kommande superhybriden 918 Spyder. Fast medan den sistnämnda supersportbilen kostar 7,6 miljoner så är prislappen på snowracern betydligt blygsammare med sina 999 kronor. Originalet bjuder på 718 hästkrafter men dricker ändå enbart 0,30 liter milen och de första exemplaren planeras att lämna fabriken i november 2013. Men redan nu kan du köpa den "miljöklassade" snowracern!

Mer info: Jämte dig om natten så go och mjuk,
kramar han dig när du är sjuk.
När du är ledsen, glad eller sur,
kan du berätta allt för denna filur.
Teddybjörn från Bentley: 260:-Det är över hundra år sedan de första nallebjörnarna började säljas. Sedan dess har gosedjuren älskats av miljoner och åter miljoner barn (samt även vuxna) över hela världen och det har Bentley snappat upp. Så låt oss presentera "Birkin" som är en tuff teddybjörn med racingjacka, halsduk, motorhuva och klassiska fartglasögon. Alla småttingar kommer garanterat att falla pladask för denna kramvänliga vän som även charmar med sitt smickrande leende och Bentleys berömda logotype på högertassen. Själva namnet härstammar från racingföraren Tim Birkin som tävlade på heltid åt Bentley från 1921 till 1933.

Mer info: Om du av vägen kana,
du andra trafikanter bör varna.
Ta bara fram denna "lysande" grej,
så kan du vara säker på att alla ser dej.
Varningsljus från Flash Flare: 299:-Det är inte alltid så lätt att göra sig synlig när väl olyckan är framme. Visst har man en varningstriangel liggandes någonstans i bagaget, men ibland känns den otillräcklig när man står dumt till och behöver varna andra trafikanter. Då kan Flash Flare vara en minst sagt "lysande" idé. Julklappen köps parvis och då ingår en smidig förvaringsväska på köpet. Varningsljusen är enkla att placera ut, exempelvis på biltaket eftersom foten har magneter och syns utmärkt såväl natt som dag tack vare LED-belysning. Flash Flare drivs av batterier och kan bli din eller andras räddare om olyckan skulle vara framme.

Mer info: Om det i flaskan en skvätt blir över,
du denna garanterat behöver.
Växelspaksknoppar av alla de slag,
nu kan du välja efter behag.
Vinstoppare från Mercedes: 540:-För den sanne livsnjutaren tillika bilentusiasten kommer nu ett tillbehör från Mercedes som "toppar" det mesta. Efter att ha bjudit hem vännerna på en god bit mat och måhända ett glas rödtjut blir det kanske en skvätt över och vad passar då bättre än dessa vinstoppare i form av växelspaksknoppar á la 300 SL? I presentasken med klassiska Merca-motiv ingår fyra olika knoppar i lika många färger och det fiffiga är att varje kulör representerar en sorts vin. Gult för rosé, vit för vitt vin, röd givetvis för rött vin samt den silvriga som är tillägnad champagne. Nu går det med andra ord inte att "förväxla" flaskorna.

Mer info:

God Jul önskar alla vi på bilnyhetsbyrån CNP!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!