Tomten gör det lätt, att till (h)jul välja rätt

Snön lyser vit på taken, endast vår skäggiga vän är vaken. För snart är julen här må jag lova och tomten om nätterna börjar få svårt att sova. För vart han sig i världen vänder så ska det på julafton finnas klappar i allas händer. Stackars tomten har inget litet mål, och ska allt hinnas med är det nog dags att lägga på ett kol. Här kommer några finurliga julklappstips från oss på CNP, som du till dina nära och kära kan ge. Vi vill samtidigt önska alla en riktigt God Jul och hoppas ni tycker följande klappar är kul!

Foto:

Notiser från bilvärlden2009-12-18 09:19


Med denna kan du åka runt i världen,
men se upp för gupp och gropar längs färden.
Du älskar ju allt som har med bilar att göra,
så nu är det bara att trampa och köra.


[Ferrari F1 trampbil: 3 590:-]

Vill du att din son eller dotter ska ha kompisgängets fränaste trampbil? Ta då en snabbtitt på Ferraris senaste pedalracer som baseras på årets F1:a och har samma sponsringsdekaler. Racingdäcken kommer naturligtvis från Bridgestone och sitter på fälgar från BBS. Däremot är det ett betydligt billigare nöje än att ratta originalet - där tjugotvå personer går åt bara för att tanka och byta däck under ett depåstopp. Dessutom slipper du pröjsa för soppan och tur är väl det. Under en tävlingssäsong går det nämligen åt inte mindre än 200 000 liter. Här räcker det troligtvis med saft och bullar!



När tomtemor är rädd för att tomtefar är ute på bus,
och släden stannar för länge utanför damernas hus.
Kan tomten inte längre skylla på att det inte är lätt,
att i den stora säcken hitta rätt.


[GPS-spårare: 3 500:-]

1965 var det här en ren fantasipryl som fick biobesökarna att häpna tack vare James Bonds legendariska Aston Martin DB5 i filmen Goldfinger. Bilen var utrustad med en "tidig" GPS-spårare och nu fyrtiofyra år senare så är tekniken både hyfsat billig och tillgänglig för alla. Du gömmer helt enkelt en liten sändare i bilen och kan sedan via datorn se exakt vart den befinner sig. Tja, man kan dessutom höra vad som händer och sägs i kupén via en vanlig mobiltelefon. Tanken svindlar kring vad man skulle kunna använda den här lilla sötnosen till. Polisen hittar din stulna bil, medan din älskande lätt kan se och höra om du är ute på bus.



Är du rik som ett troll,
duger inte en vanlig spelkonsol.
Skärmar som i en TV-butik,
den här klappen är verkligen unik.


[Hexatech F1-simulator: 1 400 000:-]

Är dina barn stora fan av bilspel? Den häftiga ratten du köpte till deras spelkonsol förra julen börjar bli lite trött och känns ganska plastig. Det är dags att byta upp sig och då finns inget annat alternativ än racingsimulatorn Hexatech F1 från Cruden. Här rör det sig om en professionell simulator som simulerar riktiga g-krafter, rör sig som en formelracer och har en grymt realistisk rattkänsla. Så har du tre meter till tak, ett antal tomma kvadratmeter att fylla ut med något kul och 1,4 miljoner på banken - slå till på en Hexatech. Frågan är bara hur tomten ska få plats med åbäket i släden?



Det här är inte bara för killar,
utan för alla som motorer gillar.
Tycker du att röda kulor är trist,
får du istället hänga detta på din kvist.


[Hot Road juldekoration: 110:-]

Inför varje jul säljs cirka tre miljoner granar i Sverige och då har vi inte räknat med alla som är ute på äventyr med egen yxa och såg. Väl hemma plockas pyntet fram: kulor, smällkarameller, polkagriskäppar, textiltomtar, glitter samt stjärnan i toppen. Men hur kul är detta att hänga i granen för oss bilintresserade? Nej, tacka vet jag en V8 från Chevy, Ford eller Hemi - fast naturligtvis i miniatyr. Nu är det möjligt tack vare amerikanska "Hot Road Ornaments" som skapat detaljerade vinkelåttor i skala 1:18 för att hänga i julgranen. Äntligen har dessa bränsleslukande motorer blivit "gröna".



En (h)julklapp gjord av små kristaller,
jag lovar att du garanterat för den faller.
Det blingande vrålåket går ej att trimma,
men se upp så du inte stenarna får limma.


[Maisto Swarovski Lamborghini: 17 400:-]

En traditionell Lamborghini Murciélago LP640 i skala 1:18 från Maisto kostar runt 350 spänn. Låter man sedan Swarovski utsmycka mästerverket med 7 660 kristaller och lägger supersportbilen i en elegant läderbox så åker priset plötsligt upp till 17 400. Å andra sidan snackar vi om en riktigt unik modellbil då enbart 550 exemplar ska tillverkas och varje kristall har limmats för hand. Försäljningen sker via postorder från den världsberömda leksakskedjan Hamleys i London och det enda orosmomentet är frakten. "Bling-blingen" har ju en tendens att lossna i frakten och det är ju inte så kul att plocka fram Karlssons klister på julafton.



Med den här bilen kan du ej ut och slira,
däremot kan du på den lira.
För att få i bollarna lätt,
gäller det att stöta rätt.


[Mustang biljardbord: 105 000:-]

Vad sägs om att spela biljard på en knallröd Ford Mustang från 1965? Jänkaren har helt enkelt tryckts ihop och allt i jämnhöjd med motorhuven har vinkelslipen fått ta hand om. I "kupéutrymmet" har man istället placerat en grön ullduk och sex bollkorgar. Själva karossen är byggd i glasfiber och har både front- och bakparti från "Mussen" i naturlig storlek. Naturligtvis fungerar alla lampor och bordet har riktiga aluminiumfälgar skodda med gummidäck. Trots det hutlösa priset så verkar det vara många som vill köpa detta rullande biljardbord. Ja, det är redan lång "kö".



För den som gillar att köra riktigt fort,
är det här ett perfekt kort.
För vill man kompisarna slå,
får man runt ringen gasa på.


[Racingkurs Nürburgring: 4 400:-]

Har du drömt om att stå överst på prispallen och spruta champagne efter att ha tävlat på världens mest fruktade racingbana: Nürburgring? Tja, då toppar den här upplevelsen garanterat din önskelista. Det rör sig nämligen om en racingkurs i "det gröna helvetet" som den tyska racerbanan i Eifelbergen brukar kallas. För dig som finner minsta nöje i att växla ned och dra lite extra genom kurvorna på allmän väg är Nürburgrings nordslinga en makalös upplevelse. Det rör sig nämligen om två mil enkelriktad landsväg med fri fart genom ett underbart landskap. Nu kan sagan om ringen bli verklighet!



Det här är en klapp med fart,
och fort går det redan från start.
Bli inte ledsen om du åker av banan,
du får snart in den rätta vanan.


[Scalextric bilbana: 1 499:-]

Leksaker med bilanknytning har alltid fascinerat såväl stora som små. De väcker minnen, känslor och djupt engagemang. Hur många småttingar har inte fått en fartfylld bilbana i julklapp med loopar, snabba raksträckor och varvräknare - men fått vänta med gråten i halsen innan den första provturen. Bara för att pappa byggt och provkört den i timmar! Scalextric har presenterat en ny bilbana där Lewis Hamilton och stallkamraten Heikki Kovalainen kämpar man mot man. Kanske är det här början på din femårings F1-karriär och det är väl inte så tokigt med tanke på att Hamilton fick 126 miljoner i lön från McLaren under 2009.



Du vill höra ljudet av V10-toner,
men äger tyvärr inga miljoner.
Nu kan du ändå köra din gamla kärra med stil,
och låtsas att det är en tvättäkta F1-bil.


[SoundRacer: 269:-]

När det kommer till motorljud finns det inte mycket som slår en blurrande V8 eller högvarvig V10 och nu kan du faktiskt få ditt eget vrålåk för bara 269 kronor. SoundRacer pluggas enkelt in i cigarettuttaget och som belöning bjuds dina öron på en ljudkuliss av klass. Ljudet, som regleras tack vare matningsspänningen i cigarettuttaget, sänds ut som en FM-frekvens så det är med andra ord bara att ställa in radion rätt så är bilen "trimmad" på ett kick. Vrid runt tändningsnyckeln och kupén fylls av det mäktiga ljudet från en kraftfull V8 eller V10 som sedan brummar realistiskt när du accelererar, växlar, motorbromsar eller står på tomgång.



Om du på grannarna vill impa,
kan du med denna pimpa.
Det går som smort,
snart har du en helt ny port.


[Style-your-garage: 1 900:-]

En del hajar till, andra gnuggar sig i ögonen medan vissa bara står och gapar. Ett tyskt företag har tröttnat på alla fula garageportar och presenterar nu en ny modefluga. Idén bygger på en slags foliefilm som går att få i alla tänkbara motiv och priset startar från 1 900. Vad sägs om en gigantisk bobbycar eller ett jaktplan? Nu till jul har även en specialserie tagits fram med tomtar, snögubbar och krubban i Betlehem. Själva folien är busenkel att fästa och finns till både enkel samt dubbelgarage. Bilderna ser extremt verklighetstrogna ut och på www.style-your-garage.com kan du välja bland motiven och samtidigt få kvarterets läckraste garageport.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!