Vårens fartvidunder

Aston Martin AMV8 Vantage
Engelska Aston Martin har en gedigen bakgrund och har byggt bilar sedan 1914. Men sedan drygt tio år tillbaka så är det Ford som bestämmer i Newport Pagnell - något som absolut inte skadat företaget.

Foto:

Notiser från bilvärlden2003-03-21 08:53

Den senaste nyheten heter AMV8 Vantage och ska slåss mot Porsche när fartvidundret lanseras. Formen är förvirrande likt storebror Vanquish men det finns en stor skillnad - motorn. Drivkällan är nämligen en bakhjulsdriven vinkelåtta på 350 kusar vars prestanda fortfarande är döljt i dunkel. Lita på att det här blir nästa Bondbil!

Audi Nuvolari quattro

Låt oss presentera Nuvolari quattro - sportbilen som är ett rullande skyltfönster för Audi. Det rör sig om en våghalsig designstudie som är begåvad med en femliters V10 med biturbo på 600 hästar och 750 Newtonmeter. Inuti kupén finns dessutom fyra racingstolar som är omgärdade av läder och aluminium. Skönheten är döpt efter den legendariske italienaren Tazio Nuvolari. Han var den sista racingföraren som vann ett Grand Prix med en Auto Union i september 1939. Håll tummarna för serieproduktion.

Cadillac Sixteen

Nu spänner Cadillac musklerna och presenterar en styrkedemonstration som sätter skräck i konkurrenterna. Genomdesignade Sixteen är nämligen utrustad med en 16-cylindrig aluminiummotor på 1000 hästkrafter som tycks få bensinkontot att löpa amok. Men icke sa Nicke, för att blidka kritikerna har maskineriet utrustats med en revolutionerande teknik som kan stänga av cylindrarna. Därmed kan motorn förvandlas till antingen åtta- eller fyrcylindrig.

Rolls-Royce Phantom

Elvis Presley använde den som turnébil och John Lennon lackerade sitt exemplar med graffiti till fabrikens förskräckelse. Det finns många historier om Rolls-Royce Phantom och nu är det dags för en ny lyxdroska att göra entré. Formgivningen ser dock ut som man förväntar sig av en äkta Rolls-Royce: förnämt tunga linjer och mycket krom. Dessutom är interiören fortfarande utrustad med så mycket välskräddad skinnklädsel och högglanspolerat ädelträ som miljonärerna kan önska sig. Hjärtat i Phantom är en vinkeltolva som levererar 460 hästar. Priset är nästan tre miljoner kronor, för mycket pengar tycker jag. Men det är ju en himla tur att det finns folk som inte har insett det!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!