Volvos genidrag i Sälen

Varje vinter, främst i sport- och påsklovstider, beger sig många till fjälls för att åka slalom, snowboard eller kanske längdskidor. Sälen har, med över hundra nedfarter och ett otal kilometer preparerade längdskidspår, länge varit småbarnfamiljens stora favorit och därför är det kanske inte så konstigt att Volvo blivit ett återkommande inslag på skidparkeringen. Vi begav oss norrut för att ta pulsen på detta "Volvoland".

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-03-09 05:05


I många år, faktiskt redan från åttiotalet och fram tills idag, har Volvo varit ett återkommande inslag när det kommer till vinterklassikern Sälen och det är ingen tillfällighet. Nästan hälften av alla besökare kommer hit i en Volvo och vidare är småbarnsfamiljer i klar majoritet. Perfekt läge för Volvo att knyta starkare band och kanske hitta nya kunder - eller hur?

Något för alla
Inför årets sportlovsveckor styrde vi norrut för att se vad som egentligen erbjuds i och kring Volvos Showroom strax intill pisten. Precis vid Sälfjällstorget har den svenska biltillverkaren satsat på en nybilshall där familjefäderna snabbt och smidigt kan spana in den där nya bilmodellen samtidigt som barnen går i skidskola. När dagens åkning är till ända kan sedan familjen utmana varandra i femkamp (i anslutning finns Volvos aktivitetscenter med simulatorer för bilracing, skidskytte, segling, golf och fotboll) eller varför inte ta en provkörningstur för att se hur exempelvis en ny V60 fungerar - i verkliga livet.
De som vill kan också utmana varandra i riktig bilkörning där det gäller att på bästa manér styra miljöbilen C30 DRIVe runt en isbana. Körningen är helt gratis och enda kravet är körkort. Ett annat populärt inslag är möjligheten att samtidigt som familjen åker skidor kunna serva sin befintliga Volvo i tillverkarens egen vinterverkstad. Denna är öppen mellan den 1 december till den 29 april.

Egen terrängbana
Volvo XC Base Camp lär också bli en populär avstickare för många av de 600 000 unika besökarna som vintertid besöker Sälens olika skidanläggningar. Vare sig siktet är inställt på den populära stadsjeepen XC60, familjekombin XC70 eller kanske sjusitsiga XC90 så kan fyrhjulsdriften testas på företagets egen terrängbana. Med höjd markfrigång fixas kraftiga uppförslut samtidigt som Hill Descent Control, det vill säga det standardmonterade elektroniska systemet som hjälper till i nedförsbackar, verkligen kommer till sin rätt. Avslutningsvis råder det inget tvivel om att Volvo Showroom i Sälen, med alla dess rabatter och familjeaktiviteter, hjälper till att bygga starkare band till nya och befintliga kunder. Är det så att beslut tas på plats fixas snabbt och smidigt en personlig kontakt med närmsta handlare vilken sedan kan ro affären i hamn när väl familjen återvänt från sin fjällsemester och återgått till vardagen. Snacka om enkelt, smidigt och smart drag av Volvo!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!