I NATT: Det hände medan du sov

En lägenhet har beskjutits med luftgevär och så har det varit inbrott på ett företag . Här är nattens nyheter.

USA:s president Donald Trump och Demokraternas talman Nancy Pelosi.

USA:s president Donald Trump och Demokraternas talman Nancy Pelosi.

Foto: Carolyn Kaster

Nyhetssvep2019-02-15 08:03

Lokalt

06.39 Någon hade tagit sig in och stulit kontanter från ett företag i Eksjö.

06.45 "En boende ringde in till polisen och berättade att att någon skjutit med luftgevär mot lägenheten."

Inrikes

01.38 Flera maskerade gärningsmän rånade under torsdagskvällen en villa utanför Trelleborg.

03.51 En ny lag som ska förhindra ett antal strejker var tänkt att börja gälla nästa år, men arbetsmarknadsministern vill att lagen ska vara klar redan i sommar.

06.28 En sprängladdning detonerade sent på torsdagskvällen i centrala Malmö.

Utrikes

00.13 Närmare 200 kamerunier, tidigare medlemmar i nigerianska jihadistgruppen Boko Haram, har lämnat terrorgruppen, återvänt till hemlandet och överlämnat sig till myndigheterna.

02.09 Brasiliens president Jair Bolsonaro har hamnat i blåsväder. En av hans närmaste medarbetare anklagas för missbruk av kampanjfonder i oktobervalet och Bolsonaro själv kritiseras för sönernas agerande.

05.00 Svensken Pehr Lodhammar är chef för FN:s min- och ammunitionsröjare i Irak. De till synes oändliga arbetsuppgifterna är mycket komplicerade, utförs ofta under stor psykisk press – men är av yttersta vikt för lokalbefolkningen.

06.00 Han är en av världens mest kritiserade ledare. Men faktum är att USA:s president Donald Trumps popularitetssiffror är betydligt högre än de för Demokraternas talman Nancy Pelosi och de övriga ledarna i kongressen.

Sport

00.30 Han var stolt och imponerad över insatsen. Det enda Markus Rosenberg var missnöjd med var resultatet mot världslaget Chelsea i Europa League.

06.00 Han är vår tids Stenmark, fast österrikare. I dag och på söndag stannar det skidtokiga alplandet och följer Marcel Hirschers färd mot nya VM-guld.

06.15 Gabriel Landeskog, Elias Lindholm och Viktor Arvidsson. Det var de flitiga blågula målgörarnas afton i NHL-ishockeyn.

Chelseas César Azpilicueta och Malmös Markus Rosenberg under torsdagens Europa League-match i fotboll mellan Malmö FF och Chelsea på Stadion i Malmö.
Chelseas César Azpilicueta och Malmös Markus Rosenberg under torsdagens Europa League-match i fotboll mellan Malmö FF och Chelsea på Stadion i Malmö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!