Kalle med vänner bjöd på magi i Nyllinge

För sjätte året bjöds det på musikalisk underhållning i den forna ruinen vid Nyllinge Brännvinsbränneri. I år kom cirka 500 personer.

Många hade sökt sig till Nyllinge på lördagskvällen och vädret bidrog till att göra upplevelsen till den bästa

Många hade sökt sig till Nyllinge på lördagskvällen och vädret bidrog till att göra upplevelsen till den bästa

Foto:

Nyllinge2018-08-06 12:08

Det är glädjande att en så fin plats kan lyftas fram och nyttjas till något så trivsamt som en konsert ute i det fria. Det blir dock med visst besvär då platsen saknar ström, så några hyrda elverk får bidra med kraften.

Peter Knutsson med medhjälpare från Rock mot cancer, stod för servering av kaffe, bullar och korv vars överskott gick till cancerfonden liksom Peter Fjällgårds godisförsäljning som även det bidrog till cancerfonden genom projektet Hopp & Glädje 2018.

Kalle Sellbrink har varit med från starten 2013 och sedan 2015 på egen hand.

– Det stämmer inte riktigt, då det är en hel del arbete och förberedelser så är faktiskt i stort sett hela släkten är inblandad, säger Kalle, som blygsamt återhöll sin egen insats.

Under dessa kvällar låter han bjuda in nära och kära artistkollegor som sedan bjuder på ett varierat program. Som husband medverkade Abbe Enhörning, Nisse Jaldefeldt, Michael Karlsson samt Mathias Brandin Beltramo. Artisterna kompletterade varandra och sjöng var för sig och tillsammans i olika konstellationer.

Det blev många överraskningar och positiva intryck. När Ann-Sofie Nord framförde Benny Anderssons "Sommaren du fick" som vanligtvis brukar sjungas av Helene Sjöholm var ett av dessa tillfällen under kvällen. När någon överträffar originalet, som redan det är fantastiskt, då får man en insikt i hur skickliga kvällens artister var.

Mats Genfors medverkan tillhörde också höjdpunkterna. Hans kvalitéer är kända sedan tidigare och ingen lär ha blivit besviken efter kvällens insats. Det var dessutom en ganska unik händelse som besökarna fick uppleva.

– Jag brukar vara ganska sparsam med min musikaliska framträdanden, förklarade Mats på frågan om när det fanns möjlighet att få höra mer.

Övriga inbjudna artister var Hanna Karlsson och Åsa Thålin som bägge lät sig höras varför just de fanns där. Isabella Bexell och Moa Larsson gav hopp om framtiden då de representerade en något yngre generation. Till sin hjälp ackompanjerades de av Linus Engqvist.

När kvällen var avslutad avslöjade Kalle.

– Det här var egentligen tänkt som den sista konserten här i Nyllinge, men nu tror jag faktiskt vi blir tvungna att köra ett år till.

Det beskedet fick förstås positiv respons av publiken.

Hanna Karlsson
Hanna Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!