Hur är det möjligt?

Man skulle kunna tro att det är magiker som tagit fram helt nya Opel Astra.

Foto:

Opel2015-11-17 09:58


Utvecklingsfolket har bokstavligt talat trollat med utrymmet och resultatet får många att höja på ögonbrynen. Modellen har blivit både kortare och smalare, men trots detta har benutrymmet i baksätet växt med 3,5 centimeter. Hur är det möjligt?

En magiker avslöjar aldrig sina trick och detsamma gäller biltillverkare. Opel har förutom tricket med utrymmet även lyckats dumpa vikten på nya Astra med 200 kilo och detta är ett nytt världsrekord i bilbantning. Nykomlingen är alltså kortare, smalare och lättare - men hur mycket bättre? Det ska vi ta reda på här och nu.

Designen är verkligen elegant med ett väl markerat nosparti där strålkastarna och grillen knyts ihop med en blank list. På tal om framljusen så erbjuds dessa med smarta LED-strålkastare som skräddarsyr helljuset efter omgivningen helt automatiskt. Vi upptäcker dessutom att backspeglarna flyttats ned på själva karossen och att det "flygande taket" finslipats.

Den bakre takstolpen är nämligen klädd med svart plast och effekten blir illusionen av att taket svävar. Snygg på utsidan alltså, men hur är det på insidan? Inredningen har verkligen städats upp och antalet knappar på mittkonsolen nästan halverats jämfört med gamlingen. Hur det är möjligt? Jo, en åttatums pekskärm klarar av att sköta det mesta mellan himmel och jord. Systemet har allt man kan önska sig och lite till, bland annat "wifi-hotspot" med uppkoppling mot internet i 4G.

Läs hela recensionen i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!