Ordföranden: "Dags att försöka skaffa tryckluftsgevär"

Föreningen firade 100 år för länge sedan men fortsätter, trots sin ålder, att utvecklas. För Kisa Skyttegille är det ungdomarna som är drivkraften.

19 mars 2019 13:30

– När det bara lyser i barnens ögon, när de skjutit mitt i prick, det är det som gör att man håller på. Jag tror att vi, i framtiden, ska fortsätta utvecklas och jag tror det börjar vara dags att försöka skaffa tryckluftsgevär istället, det är nästa steg, säger Sven E Johansson som på olika sätt har varit ordförande inom föreningen sedan 1980-talet.

Det var strax innan det förra millenniumskiftet som Kisaföreningen firade 100 år och under de cirka 20 år som passerat sedan dess är det mycket som har hänt. För tre år sedan fick skyttegillet ett bidrag på 70 000 kronor från Kinda-Ydre Sparbank vilket möjliggjorde ett nytt elektroniskt resultat- och tavelsystem, en stor satsning för föreningen. Nu har de haft årsmöte och tar sikte mot ett 2019 med stor aktivitet.

– Vi har en rätt så stor ungdomsverksamhet samtidigt som vi har över 100 medlemmar i skyttegillet. Föreningen mår bra och känslan är att intresset ökat de senaste åren, berättar Johansson.

Vid årsmötet blev det omval på styrelsen som även i fortsättningen består av ordförande Sven E Johansson, sekreterare Rolf Lywén, kassör Britt-Marie Wirén och ledamöterna, Kurt Gillström, Jörgen Wadell, Lars Hermansson, Emma Fridell, Niclas Bodén, Rune Gustavsson och Mattias Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson