Brand i flerfamiljshus – en person omkom

Under lördagsmorgonen larmades SOS om en brand i ett flerfamiljshus i Österbymo. I lĂ€genheten fann rökdykare en avliden person.

Under lördagsmorgonen bröt en brand ut i en lĂ€genhet i Österbymo.

Under lördagsmorgonen bröt en brand ut i en lĂ€genhet i Österbymo.

Foto: Per Svensson Borrud/Pelles Photo

Österbymo2022-12-10 11:19

Klockan 08.14 larmas SOS om en brand i ett flerfamiljshus i Österbymo, Ydre. Enligt initiala uppgifter skulle det röra sig om en fullt utvecklad lĂ€genhetsbrand.

RÀddningstjÀnst, ambulans och polis kallades till adressen.

– Vi fick en inringning om att man sĂ„g lĂ„gor frĂ„n en lĂ€genhet genom ett fönster. SĂ„ vi larmade pĂ„ tre enheter, ledning, höjd och vatten, berĂ€ttar rĂ€ddningstjĂ€nstens ledningsbefĂ€l Glenn Forsberg.

– Första enhet bekrĂ€ftar att det brinner. De gör en första insats med utvĂ€ndig slĂ€ckning och tömmer nĂ„gra pulversĂ€ckare in i lĂ€genheten. Sen direkt dĂ€refter gĂ„r rökdykare in och slĂ€cker branden. SĂ„ det var ganska snabbt nedslĂ€ckt, sĂ€ger Glenn Forsberg.

NÀr polisen anlÀnder Àr rÀddningstjÀnst och ambulans redan pÄ plats.

– RĂ€ddningstjĂ€nsten gjorde sitt jobb och meddelade oss att branden var slĂ€ckt. Sedan var de kvar en stund för att bevaka sĂ„ att det inte blossade upp igen, sĂ€ger polisens vakthavande befĂ€l Jonas SchĂ„nberg.

Branden fick dock ingen spridning och lÀgenheten spÀrrades av för teknisk undersökning.

Under lördagseftermiddagen meddelar polisen att en person omkommit i branden.

"I samband med branden antrÀffar rÀddningstjÀnstens rökdykare en man avliden inne i aktuell lÀgenhet. Polisens tekniker Àr pÄ plats i detta nu och genomför en första platsundersökning."

Polisens jourhavande förundersökningsledare inledde en förundersökning om allmÀnfarlig vÄrdslöshet alternativt vÄllande till annans död.

Under lördagsmorgonen bröt en brand ut i en lĂ€genhet i Österbymo.
Under lördagsmorgonen bröt en brand ut i en lĂ€genhet i Österbymo.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!