Brister i arbetsmiljön hos Ydreföretag

Efter en inspektion listar nu Arbetsmiljöverket sju brister som Österbymoföretaget Ydre Skåp måste åtgärda. Bland annat kräver de bättre rutiner vad gäller användandet av skyddsutrustning.

"Det handlar om ganska små saker", menar företagets vd Kenneth Dietz.

"Det handlar om ganska små saker", menar företagets vd Kenneth Dietz.

Foto: Dennis Petersson

Österbymo2019-04-05 10:09

Det är framförallt i hanteringen av kemiska produkter som myndigheten har funnit brister vid inspektionen den 21 mars tidigare i år. Bland annat kräver myndigheten att bilskåpstillverkaren Ydre Skåp ska komplettera sin riskbedömningen över de kemiska produkter som kan förekomma i arbetsprocessen.

– Att Arbetsmiljöverket har påpekanden angående vår kemikaliehantering är fullt naturligt. Det handlar om ganska små saker, det handlar inte om att vi använder giftiga grejer som vi släpper ut i ån. Det mest alarmerande var att vi inte hade märkt upp vissa kemikalieflaskor med rätt etikettet, och är det inte värre så må det vara hänt, säger Ydre Skåps vd Kenneth Dietz.

Att företaget hanterar produkter innehållande MDI (isocyanater), öppet i limmeriet, är också något som Arbetsmiljöverket påpekar. De tycker också att det saknas rutiner vad gäller regelbunden kontroll och underhåll av ventilationsanläggningen för processventilation i limmeriet.

– De tycker att vi ska förtydliga kontrollen av arbetsmiljön i limmeriet och det är bra att de säger att vi måste göra en mätning av luften i fabriken. Naturligtvis tar vi till oss synpunkterna, det är alltid bra när Arbetsmiljöverket kommer och kollar på verksamheten. Då får vi tips och råd på hur vi kan bli ännu bättre, säger Kenneth Dietz.

Senast den 20 juni ska bilskåpstillverkaren i Ydre redovisa de åtgärder som gjorts.

Vid en inspektion under mars månad har Arbetsmiljöverket funnit sju specifika brister hos Österbymoföretaget Ydre Skåp.
Vid en inspektion under mars månad har Arbetsmiljöverket funnit sju specifika brister hos Österbymoföretaget Ydre Skåp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!