Daniels otäcka fynd – på köttbullemackan: En tand

Det som skulle bli en smaklig kvällsmacka efter jobbet blev en obehaglig upplevelse. "Det verkar vara en baktand, rötterna är kvar", säger han om fyndet i köttbullen.

När Daniel Johansson skulle ta sig en köttbullemacka fick han en obehaglig överraskning.

När Daniel Johansson skulle ta sig en köttbullemacka fick han en obehaglig överraskning.

Foto: Daniel Johansson

Östergötland2021-11-18 16:30

I fredags efter jobbet skulle Daniel Johansson från Norrköping ta sig en kvällsmacka med mamma Scans köttbullar och rödbetssallad.

– Jag tog den första tuggan, och det var jättegott. Men andra tuggan var mindre god, för det gjorde ont i käken. Man kan säga att det var stenhårt, berättar Daniel Johansson.

Något främmande hade troligen funnits i en av köttbullarna, vilket TV4 var först med att uppmärksamma.

– Det jag spottade ut visade sig vara en tand. Inte min tand utan en tand från ett djur, troligtvis en gris, säger han.

Han berättar att det ser ut som en hel tand, som är ungefär en centimeter lång.

– Det verkar vara en baktand, rötterna är kvar och allt sånt.

undefined
Tand i köttbulle

Daniel Johansson har varit i kontakt med HKScan som har bett att få in tanden för en analys. Men innan han skickar iväg föremålet har hans tandläkare bett att få titta på den. När Daniel Johansson bet i tanden skadade han sina egna tänder och ett tandläkarbesök väntar.

– Jag har ringt till dem och de vill att jag kommer in med den här tanden, så att de också kan se vad det är innan jag skickar den till Scan. En tandläkare borde kunna se om det är en människotand eller en djurtand.

Hittills har HKScans svar inte varit särskilt tillfredställande, tycker Daniel Johansson. Han vill ha ersättning för tandvårdskostnader som han menar har orsakats av föremålet i köttbullen.

– De menar att det inte kan vara en tand, utan att det måste vara en broskbit. 

HKSkan menar också att så stora föremål inte kan passera deras köttkvarnar. Vi har utan framgång sökt HKScan för en kommentar. I ett skriftligt svar till TV4 beklagar man det inträffade och skriver: "Vår produktionsprocess ska inte göra det möjligt för föremål av den här storleken att passera utan upptäckt. Exempelvis ligger måttet på våra kvarnar på 2,5 millimeter, så föremål större än så sorteras bort".

undefined
När Daniel Johansson skulle ta sig en köttbullemacka fick han en obehaglig överraskning.

Några mer färdiga köttbullar blir det inte i det Johanssonska hemmet.

– Jag har lovat min sambo att jag ska köpa en kvarn. En malkvarn för att göra egen färs. Det känns mer smakligt efter den här upplevelsen.

Även innan fredagens köttbullemacka föredrog Daniel hemlagat.

– Det är klart att man har fått lite avsmak på det. Jag har oftast med mig hemlagad mat till jobbet. Köper du kotletter med ben i vet du att det är ben i, det är inga konstigheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!