Fler jobb för pigga pensionärer

Bemanningsföretaget Veteranpoolen vill utöka sin verksamhet med 2 500 personer. För Östergötlands del innebär det en rekrytering med omkring 200 pensionärer.

Mimmi Söderholtz är regionchef för Linköping, Åtvidaberg och Kinda.

Mimmi Söderholtz är regionchef för Linköping, Åtvidaberg och Kinda.

Foto: Pressbild

Östergötland2019-08-09 08:00

Veteranpoolen finns på 44 platser i Sverige. De har kontor i Linköping, Åtvidaberg och Kinda. Mimmi Söderholtz är regionchef för Linköping, Åtvidaberg och Kinda.

– Vi har en stor efterfrågan på hushållsnära- och företagstjänster. Vi behöver fler pigga och glada pensionärer som vill bli en del av vårt gäng. Vi söker hantverkare, proffsmålare, rörmokare, elektriker, administratörer och receptionister, berättar hon.

Under 2018 rekryterade företaget 70 veteraner. Sedan januari i år har det tillkommit en del nya pensionärer.

– I år har vi rekryterat omkring ett 50-tal veteraner. Men i och med att de är äldre personer så behöver poolen förnyas hela tiden. Man kanske kommer in och jobbar några år, och klarar av det ett tag. Sedan kanske man inte orkar längre, säger Mimmi Söderholtz.

I nuläget har Veteranpoolen i Linköping, Åtvidaberg och Kinda 200 aktiva veteraner. De har som målsättning att rekrytera 300 stycken inom de närmsta åren.

– Det är en målbild som jag har för ett par år framöver, men allt tar sin tid. Jag har startat arbetet med att lära känna Åtvidaberg och Kinda kommuns invånare, och lagt in planer för den rekryteringen.

Den som vill bli medlem hos Veteranpoolen kan göra en intresseanmälan på deras hemsida.

– Efter det kontaktar jag veteranen, och vi bokar in en intervju där jag lär känna personen och gör ett anställningsavtal. Efter det försöker vi hitta ett jobb inom tre dagar, säger Mimmi Söderholtz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!