Han hoppar in som direktör för regionens utveckling

Under pandemin har vissa av regionens utveckingsprojekt stannat upp. Men det hindrar inte Richard Widén att hoppa in som tillförordnad regionutvecklingsdirektör.

Från första september blir Richard Widén tillförordnad regionutvecklingsdirektör i Region Östergötland och axlar uppdraget under tiden rekrytering av ny direktör pågår.

Från första september blir Richard Widén tillförordnad regionutvecklingsdirektör i Region Östergötland och axlar uppdraget under tiden rekrytering av ny direktör pågår.

Foto: Region Östergötland

Östergötland2020-08-20 13:45

Han kommer ansvara för regionens utvecklingsstrategi (RUS), planen för hur Östergötland ska utvecklas som region. Det handlar om frågor som rör näringsliv, infrastruktur, kollektivtrafik, bra livsvillkor, utbildning – sådant som gör regionen attraktiv så att både människor och företag vill bo och verka i regionen. 

– Det känns spännande att få förtroendet och vi är många som jobbar med de här frågorna, säger Richard Widén.

Han har jobbat i regionen i tio år och lämnar tillfälligt tjänsten som enhetschef för kompetensförsörjning samt strategi och analys i Region Östergötland. 

I en tid där en pandemi härjar och en osäker höst väntar blir de regionala utvecklingsfrågorna ännu viktigare, säger Richard Widén.

– Många av de saker vi jobbar långsiktigt med påverkas inte direkt av pandemin. Men de flesta av våra processer är beroende av att vi träffar människor och jobbar tillsammans med andra, det kan vara kommuner, universitetet eller andra organisationer, även på nationell nivå. I och med att våren blev som den blev var det många processer som stannade upp men nu jobbar vi framåt.

– Därför har ett viktigt arbete varit att förstärka insatser för dem som vi riktar oss till, näringslivet framför allt.

Under våren infördes sajten matchajobben.nu för att stötta företagare som påverkas av pandemin.

Richard Widén blir högst ansvarig tjänsteman och jobbar närmast regionutvecklingsnämnden och trafik- och samhällsplaneringsnämnden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!