I NATT: Det hände medan du sov

990,5 miljoner kronor. Så mycket ska Linköpings kommun låna för att finansiera bygget av den nya simhallen.

Östergötland 18 september 2019 07:25

Lokalt

Kommunen lånar nästan en miljard kronor. 990,5 miljoner kronor. Så mycket ska Linköpings kommun låna för att finansiera bygget av den nya simhallen.

Utredning inledd mot direktören. Den tidigare direktören på Norrköpings kommun misstänks att ha begått brott under hela tiden han var anställd vid digitaliseringsavdelningen.

Inrikes

Nu ska även pojkar vaccineras mot hpv. Från nästa höst ska pojkar få hpv-vaccin. Förslaget ingår i budgeten som regeringen presenterar i dag, och vaccinationerna beräknas kosta 56 miljoner kronor nästa år. På så vis hoppas regeringen att 130 cancerfall per år kan undvikas.

Satsningar för 26 miljarder i budgeten. Regeringen föreslår budgetsatsningar för drygt 26 miljarder kronor 2020.Mest går till sänkt inkomstskatt, men även välfärden kan räkna med miljardtillskott.

Utrikes

Embryon kan rädda utrotningshotad noshörning. Forskare har lyckats skapa två embryon av arten nordlig vit noshörning, med hjälp av provrörsbefruktning i ett laboratorium i Italien.

Sport

Erling Braut Haaland. Det är norrmannen för dagen i den europeiska cupfotbollen.19-åringen slog till med ett hattrick i första halvlek när Salzburg krossade Genk med 6–2 i Champions League.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa