Kopplas till flera brott efter gripande

Polisen uppger att en 29-årig man misstänks ligga bakom flera inbrott i länet. Dna-spår binder honom till brottsplatserna.

En 29-årig man misstänks för flera brott i bland annat Motala, Linköping, Norrköping och Västervik.

En 29-årig man misstänks för flera brott i bland annat Motala, Linköping, Norrköping och Västervik.

Foto: Arkivbild

Östergötland2019-07-08 17:54

Den 22 juni i år besökte en man sitt fritidshus i Motala kommun. Han noterade att en glasruta i stugan var krossad. Inne i stugan var det skitigt och det fanns knivmärken i väggen. Husägaren upptäckte snart att det låg en man i sängen. Stugägaren fotograferade mannen och ringde sedan till polisen.

29-åringen greps som misstänkt för grov stöld och skadegörelse och häktades några dagar senare vid Linköpings tingsrätt. Under häktningsförhandlingen uppgav den bostadslöse 29-åringen att han tog sig in i huset för att får skydd mot väder och vind. Han påstod även att han fruktade för sitt liv och att han behövde en säker plats att vara på. Han medgav även att han hade druckit ur några flaskor i huset.

Utredningen mot 29-åringen har sedan gripandet den 22 juni vuxit.

– Han utreds för brott i bland annat Linköping, Norrköping och Västervik, säger Martin Hedberg vid Linköpingspolisen.

Ytterligare en häktningsframställan har nu lämnats in till Linköpings tingsrätt. 29-åringen anklagas för att brutit sig in i ett fritidshus i Linköpings kommun den 19 maj i år. Dessutom är han misstänkt för grov stöld och misshandel på Klostergatan i Linköping den 22 maj.

– Det har säkrats dna-spår, säger Martin Hedberg.

29-åringen står sedan tidigare under åtal i Karlskrona för bland annat rån, våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om